- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsReinplus Fiwado verkoopt biobrandstoffen GoodFuels

  Reinplus Fiwado verkoopt biobrandstoffen GoodFuels

  - Advertentie -

  Delen

  Reinplus Fiwado Bunker en GoodFuels Marine gaan samenwerken om “de Europese binnenvaart duurzamer te maken”. De biobrandstoffen van GoodFuels Marine zijn vanaf nu verkrijgbaar via   Reinplus Fiwado. Dat onderdeel van VARO Energy heeft het grootste bunkernetwerk van Europa.

  Reinplus Fiwado Bunker levert in Noordwest-Europa brandstof aan binnenvaartschepen. Dankzij de samenwerking met GoodFuels Marine worden geavanceerde biobrandstoffen nu beschikbaar voor meer schepen. Goodfuel is onderdeel van de GoodNRG groep.

  Ben van Kol, managing director van Reinplus Fiwado Bunker: “Door klimaatdoelstellingen en toenemende emissie-eisen neemt de vraag naar alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart verder toe. Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met GoodFuels Marine en ons moederbedrijf VARO Energy nu ook onze binnenvaartklanten kunnen voorzien van duurzame biobrandstoffen. Wij gaan ervoor zorgen dat deze brandstoffen zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn binnen ons gehele bunkernetwerk.”

   

  Geen aanpassing aan motor nodig

  De duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine worden voor 100 procent uit afval en reststromen gemaakt. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en besparen tot 90 procent CO2 en 100 procent zwavel in vergelijking met fossiele brandstoffen. Daarnaast zorgen ze voor een sterke verbetering van de luchtkwaliteit. De biobrandstoffen zijn zonder aanpassing geschikt voor elk type scheepsmotor.

  CEO Dirk Kronemeijer van GoodFuels Marine zegt: “We zijn zeer verheugd dat we met deze samenwerking een van de meest klimaatvriendelijke brandstoffen voor de scheepvaart kunnen aanbieden via het grootste inland bunkernetwerk van de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio. We vertrouwen erop dat we de verduurzaming van scheepvaart hiermee verder zullen versnellen.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -