- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTitan posteert LNG-bunkerponton in Amsterdam

Titan posteert LNG-bunkerponton in Amsterdam

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Amsterdam en Titan LNG hebben een langlopende huurovereenkomst ondertekend waarmee de hoofdstad de thuishaven wordt voor de FlexFueler001. Dat bunkerponton is vanaf eind 2018 operationeel. De FlexFueler001 is speciaal bedoeld voor LNG-bunkerdiensten.

De centraal gelegen Amerikahaven wordt de thuislocatie van de FlexFueler001. Schepen kunnen dan 24/7 bunkeren. Dankzij de diepgang van 9,70 meter ter plekke kunnen niet alleen binnenschepen maar ook zeeschepen langszij komen bunkeren op de thuislocatie. De meeste tijd zal de FlexFueler echter naar het te bunkeren zeeschip toe worden gevaren door een duwboot.

 

Schonere brandstof

Koen Overtoom, CEO bij Havenbedrijf Amsterdam, is verheugd over met de overeenkomst. “Wij geloven in LNG als scheepsbrandstof en de LNG-oplossing van Titan past uitstekend bij onze strategie om onze haven te verduurzamen. Met LNG als brandstof is de winst voor het lokale milieu groot. LNG is economisch gezien aantrekkelijk als schonere beschikbare brandstof en maakt de transitie naar hernieuwbare brandstoffen mogelijk. Wij kijken uit naar het eind van dit jaar, wanneer de FlexFueler001 van start gaat in onze haven.”

“We zijn heel blij met de samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam”, zegt Niels den Nijs, de CEO van Titan LNG, op zijn beurt. “Dankzij het vertrouwen van de haven kunnen we een langetermijnoplossing realiseren voor schepen die op LNG varen. Wij zijn ervan overtuigd dat LNG als scheepsbrandstof een geweldige toekomst heeft en een van de bouwstenen vormt van een meer duurzame scheepvaart.”

Illustratie: Eveliene Renaud

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -