- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJan Lagasse aan de slag voor Port of Amsterdam

Jan Lagasse aan de slag voor Port of Amsterdam

- Advertentie -

Delen

Aandeelhouder gemeente Amsterdam heeft per 1 april 2022 Jan Lagasse benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Port of Amsterdam. Hij volgt Jeroen de Haas op die, na negen jaar commissariaat, de rvc van Havenbedrijf Amsterdam verlaat.

De Vlaming Jan Lagasse (62) is een gerenommeerd bestuurder met een lange staat van dienst bij industriële ondernemingen, waaronder Dow Chemical, Corus en Fokker. In 2014 werd hij CEO van Zeeland Seaports dat in 2018 fuseerde met Havenbedrijf Gent tot het Nederlands-Belgische North Sea Port. Daar was hij de eerste jaren co-CEO.

Strategisch adviseur

Eind 2020 verliet Lagasse North Sea Port en sindsdien richtte hij zich op zijn advies-, bestuurs- en toezichtfuncties. Zo werd hij strategisch adviseur van havens en havensteden, werd hij door het ministerie van Buitenlandse Zaken benoemd tot honorair consul-generaal voor het Koninkrijk der Nederlanden in België. Ook doceert Lagasse aan de Universiteit van Gent op het gebied van hedendaagse havenontwikkeling.

“Jan Lagasse heeft veel ervaring met ondernemen op het scheidsvlak van publiek en privaat en in de samenwerking met publieke aandeelhouders”, licht de Amsterdamse havenwethouder Egbert de Vries de keuze voor de Belg toe. “Daarnaast heeft hij met de grensoverschrijdende fusie van North Sea Port aangetoond dat hij goed kan verbinden en aansturen. Tevens heeft hij ruime ervaring met de wereld van havenbedrijven, waarin Port of Amsterdam opereert. Wij zijn blij dat wij deze professional en bekwame bestuurder kunnen benoemen als nieuwe rvc voorzitter van Port of Amsterdam.”

Stabiele factor

Met de benoeming van Lagasse treedt Jeroen de Haas (62) terug als voorzitter. Met zijn lange lidmaatschap, voornamelijk als commissaris en in de laatste periode als voorzitter, heeft De Haas zich een betrokken bestuurder betoond bij Port of Amsterdam, vindt CEO Koen Overtoom: “Jeroen de Haas heeft als commissaris een belangrijke rol gespeeld bij de verzelfstandiging van het havenbedrijf in 2013. En ook daarna vervulde hij een inspirerende rol in de dynamische ontwikkeling van de haven, met name op het gebied van energietransitie en de groei van circulaire activiteiten.”

“Jeroen was de stabiele factor, die het havenbedrijf ruimte en richting gaf om zich te ontwikkelen tot de professionele organisatie en het succesvolle bedrijf dat wij nu zijn. Wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. Met Jan Lagasse verwelkomen wij een zeer ervaren havenbestuurder. Wij zien er naar uit met hem samen te werken.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -