Jagen op banen en stageplekken

0

Vandaag was het weer een drukte van jewelste bij het Maritime & Offshore Career Event van Navingo. Direct nadat om 10.30 uur de poorten van Beurs-WTC Rotterdam open gingen stroomden de gangpaden en stands vol. De studenten waren in de meerderheid, maar niet alleen zij joegen op banen. Er waren ook flink wat mensen die al tien of meer jaren in de sector werkzaam zijn en nu een switch overwegen en mensen uit andere branches die momenteel werkloos zijn.

 

 De gangpaden en stands stroomden vol. (foto’s Tekst & Toebehoren)

De concurrentie was dus groot, maar het vacatureaanbod was dat ook. De 110 bedrijven op de beurs zijn stuk voor stuk op zoek naar geschikte kandidaten. Van rederij tot scheepswerf, van detacheringsbureau tot het ministerie van Defensie.
Ook stageplekken waren volop voorhanden. Gretig schreven de jongeren zich in bij de bedrijven van hun voorkeur. Want kritisch zijn ze nog steeds. Ze weten maar al te goed dat deze bedrijven, voor hun continuïteit of groei, de komende jaren nieuwe instroom van technisch of nautisch personeel nodig hebben.

Premier Rutte
Het was zo druk dat veel bezoekers en exposanten niet eens doorhadden dat er hoog bezoek was. Mark Rutte, die eerder die ochtend elders in Rotterdam baggerbedrijf Van Oord had bezocht, woonde de officiële opening bij en maakte daarna een rondgang over de beurs.
Bij die officiële opening vervulde de premier slechts de rol van toeschouwer. Het startsein werd gegeven door Coen Bouhuys. Hij is een van de twee Young Maritime Representatives. Een eretitel die de 4e-jaarsstudent Maritieme Techniek vorig jaar – samen met Michelle van der Wees – tijdens het Maritime Award Gala kreeg. In die rol probeert hij jongeren enthousiast te maken voor het studeren en werken in de maritieme en de offshore-sector.

En waar kan hij dat nou beter dan op een evenement als MOCE, waar die banen, opleidingen én jongeren elk jaar bijeen komen. Al ontbrak het deze bezoekers beslist niet aan enthousiasme voor de natte sector.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.