Inlandlinks pakt onnodig vervoer lege containers aan

0

Naar schatting is 25 procent (2,5 miljoen TEU) van de containers die per truck, trein of binnenvaartschip worden vervoerd zijn leeg. Het ‘verplaatsen van lucht’ is niet alleen kostbaar en inefficiënt, maar levert ook een onnodige belasting van het milieu op. InlandLinks, het online intermodale platform van de haven van Rotterdam, heeft een applicatie ontwikkeld waardoor het vervoer van lege containers aanzienlijk omlaag kan.

Donald Baan (l) en Roy van den Berg van Havenbedrijf Rotterdam openen de container en bevrijden de ballonnen.

Dit betekent een doorbraak in efficiency en duurzaamheid voor de gehele logistieke keten. Met de nieuwe ‘empty depot tool’ kunnen verladers en logistiek dienstverleners op de website zien waar lege containers in het achterland kunnen worden achtergelaten of opgehaald. De containers hoeven dus niet meer onnodig leeg naar en en Rotterdam te worden vervoerd.
De nieuwe functie van InlandLinks werd vandaag feestelijk gelanceerd in aanwezigheid van Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, en vertegenwoordigers van alle betrokken rederijen. Op de Kop van Zuid werden groene ballonnen bevrijd uit een container. Ze symboliseerden de lucht die nu onnodig in lege containers wordt heen en weer gereden en gevaren.

Meer over Inland Links en de nieuwe empty depot tool is te lezen in De Binnenvaartkrant van 5 november 2013.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.