- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsInland Terminals Group neemt Combi Terminal Twente over

  Inland Terminals Group neemt Combi Terminal Twente over

  - Advertentie -

  Delen

  Inland Terminals Group (ITG) neemt de aandelen van Bolk Container Transport en Nijhof-Wassink in Combi Terminal Twente (CTT) over. Hiermee voegt de groep van BCTN en MCS de drie inland terminals van CTT toe: de binnenvaartterminals Hengelo en Almelo en in Pernis een terminal met spoor- en wateraansluiting.

  CTT slaat jaarlijks ruim 150.000 import- en exportcontainers over. Met de overname ontstaat een samenwerkingsverband van 16 inland terminals in Nederland en België.

  De terminals in Twente vallen precies tussen de verzorgingsgebieden van BCTN in het Zuiden en MCS in het Noorden. CEO Eduard Backer van Inland Terminals Group: “Met deze overname ontstaat een sterke bundeling van ladingstromen in de zeehavens. Daarnaast zien we vele mogelijkheden voor onderlinge samenwerking en efficiency op het gebied van digitalisering, administratie en verduurzaming.”

  ITG en BTT stellen in een persbericht: “Hoewel de netwerken van de terminals gescheiden zijn, komen alle binnenschepen langs de BCTN-terminal in Alblasserdam en CTT in Pernis. Containers kunnen, indien nodig, gemakkelijk overgezet worden op een andere aansluiting. Hierdoor wordt tijdige aanlevering bij de diverse deepsea terminals in Rotterdam nog beter geborgd. Door dit bundelen ontstaat een efficiëntere en betrouwbare containerlogistiek over water.

  800.000 TEU per jaar

  Deze 16 terminals verbinden grote delen van Nederland en Vlaanderen met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Gezamenlijk vervoeren de drie terminalbedrijven ruim 800.000 TEU per jaar. Met het uitgebreide netwerk sorteert Inland Terminals Group voor op de wens van verladers en ontvangers om meer lading over het water te gaan vervoeren. Hierdoor wordt het volle wegennet ontlast.”

  Gewezen wordt op de kracht van de lokale verankering. CEO Gerco Linthorst van CTT benadrukt dat er voor klanten niets verandert: “Alle contactpersonen blijven behouden. Iedere terminal heeft haar eigen verzorgingsgebied en de CTT-collega’s kennen de specifieke wensen en bijzonderheden van klanten. Deze kennis is en blijft van onschatbare waarde. Het zijn juist deze sterke persoonlijke relaties die een terminal succesvol maakt.”

  default

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -