- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsCybersecurity centraal op Telematicadag

  Cybersecurity centraal op Telematicadag

  - Advertentie -

  Delen

  Op 29 december organiseert Bureau Telematica Binnenvaart de Telematicadag bij het KSCC in de Waalhaven van Nijmegen. Het is de 26e editie. Het grootste deel van het programma staat in het teken staan van cybersecurity. Daarnaast is er ook aandacht voor duurzaamheid en digitalisering en het digitaliseren van papieren documenten.

  Het gebruik van digitale techniek neemt een grote vlucht, ook in de binnenvaart. Smartphone, elektronische kaart en computers zijn in de stuurhut niet meer weg te denken. Ook de connectivity tussen wal en schip neemt toe, bijvoorbeeld door het binnenhalen van updates maar ook door trackpilots en besturing vanaf de wal. Daarmee nemen ook de risico’s toe als het gaat om cybersecurity en het gevaar om gehackt te worden.

  Zijn schippers zich daar voldoende van bewust en nemen ze wel de juist maatregelen? Dit en meer staat centraal op de 26e Telematicadag in Nijmegen. Toonaangevende sprekers van onder andere NCSC, RWS, CCR en OCIMF komen aan het woord en nemen de deelnemers mee in de wereld van digitale criminaliteit en de gevaren die op ons afkomen.

  Telematica Award 2023

  De organisatie is in handen van Bureau Telematica Binnenvaart en KSCC. Het programma richt zich zowel op binnenvaartondernemers (in de stuurhut en aan de wal) als op beleidsmakers en andere betrokkenen.

  Tijdens de dag zullen deelnemers met elkaar naar antwoorden zoeken op de vraag hoe de digitale toekomst van de binnenvaart eruit zal komen te zien. Ook wordt de Telematica Award uitgereikt aan iemand die een meer dan gemiddelde bijdrage heeft geleverd aan de toepassing van telematica in de binnenvaart en op de vaarwegen.

  Deelname aan de Telematicadag is gratis. Het programma start om 10.00 uur.
  Adres: KSCC, Waalhaven 1K, 6541 AG Nijmegen

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -