- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInformatieavond over overnachtingsplaatsen Gorinchem

Informatieavond over overnachtingsplaatsen Gorinchem

- Advertentie -

Delen

Op donderdag 12 september houdt aannemerscombinatie Van den Herik-Strukton van 18.00 tot 21.00 uur een informatieavond over de aanleg van overnachtingsplaatsen in de vluchthaven van Gorinchem. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat.

De avond is bedoeld voor bewoners, schippers en andere belanghebbenden. Zij kunnen daar informatie krijgen over het ontwerp van de overnachtingsplaatsen in Gorinchem, de werkzaamheden, de planning en eventuele hinder. De informatieavond vindt plaatst bij watersportvereniging De Merwede, Buiten de Waterpoort 8 in Gorinchem.

Werkzaamheden Merwedes

De Nieuwe Merwede, Boven-Merwede en Beneden-Merwede behoren tot het hoofdvaarwegennet van Nederland. Er varen daar steeds meer en steeds grotere schepen, aldus Rijkswaterstaat. “Om de scheepvaart veilig en vlot te laten verlopen, is het nodig de ankerplaatsen in de rivier zelf op te heffen. In plaats daarvan legt Rijkswaterstaat om de 30 km aparte overnachtingsplaatsen aan.”

Een van de locaties waar dat gaat gebeuren is de vluchthaven te Gorinchem. Daar komen ligplaatsen voor vier binnenvaartschepen. Het werk moet eind 2020 klaar zijn.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -