- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAftellen naar Maritime Industry

Aftellen naar Maritime Industry

- Advertentie -

Delen

Over een week is het zover: dan verzamelt de maritieme sector zich in Gorinchem. Tijdens Maritime Industry kan er volop genetwerkt worden in de Evenementenhal.

Met meer dan 350 standhouders, een aantrekkelijk programma in het kennistheater, de eerste editie van het Career Event en diverse congressen is er van alles te ontdekken over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Van digitalisering, vergroening en de modal shift. Drie dagen lang is Gorinchem het kloppend hart van de internationale binnenvaart.

Actuele ontwikkelingen

Dit jaar worden de drie beursdagen gekoppeld aan drie thema’s. Op dinsdag 23 mei trapt Maritime Industry af met een gevarieerd kennisprogramma. Dat verzorgt beursorganisator Easyfairs samen samen met Bureau Voorlichting Binnenvaart.

Sprekers als Niels Kreukniet (EICB), Salih Karaarslan (EICB en SMASH!) en Henk van Laar (BTB) praten de deelnemers bij over allerlei relevante actualiteiten in de binnenvaart. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van digitalisering voor de toekomst van de binnenvaart, hoe ver zijn we met vergroening en een uitgebreide update over diverse subsidieregelingen.

Personeel

Woensdag is er een Career Event. De beursorganisatie wil in samenwerking met de Scheepvaartkrant een brug slaan tussen vraag en aanbod. “Wij merken enerzijds dat onze exposanten kampen met een personeelsuitdaging en anderzijds onze bezoekers graag in contact komen over openstaande vacatures. Maar daar weten ze op de reguliere stands niet altijd het juiste moment voor te vinden”, aldus Malou Weststrate namens beursorganisator Easyfairs.

Daarom is op de 24e een vacaturemarkt. Op Next Level, de eerste etage van het beurscomplex, kunnen exposanten zichzelf die tweede beursdag en hun openstaande banen presenteren.

“We nodigen iedereen uit die op zoek is naar een baan of stageplek in de binnenvaart. Naast het feit dat er op een laagdrempelige wijze contact gelegd kan worden met bedrijven die interessante vacatures hebben, kunnen werkzoekenden ook een gratis CV-check laten doen, een professionele portretfoto laten maken en diverse workshops volgen.”

Aanmelden voor een reguliere toegangskaart én toegang tot het Career Event, kan met code OT1895 via de beurswebsite.

(foto Tekst & Toebehoren)

Het goede doel

Elk jaar verbindt Easyfairs de beurs aan een goed doel. Dit jaar is dat de Eendracht. Op donderdag wordt die non-profit-organisatie in de schijnwerpers gezet. Stichting Zeilschip Eendracht zet zich samen met circa 300 vrijwilligers in om aan jongeren, kansarmen, zieken en ouderen letterlijk de wind in de zeilen te bieden.

Met bijna 60 meter lengte, 13 meter breedte en een diepgang van 5 meter is dit zeilschip de grootste gaffeltopzeilschoener van Nederland. De bemanning bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Zij bekleden diverse functies aan boord waarvoor ze de benodigde diploma’s op zak hebben en ze volgen regelmatig trainingen en keuringen om te mogen blijven varen. Hierdoor blijft het maritiem erfgoed behouden en worden zij enthousiast gemaakt om in de maritieme sector aan het werk te gaan. “Zij zullen hun goede werk gedurende de drie beursdagen uitdragen en op donderdag schenken wij extra aandacht aan hen.”

Smart badge

Een noviteit voor zowel de standhouder als de bezoekers van Maritime Industry, is de smart badge. Die ontvangt iedereen bij binnenkomst. Vorig jaar konden bezoekers van de beurs al kennismaken met deze technologie. De badge vereenvoudigt het contact tussen de standhouder en de bezoeker. Door de badge op een stand te scannen krijgt de bezoeker alle informatie van de standhouder via e-mail toegestuurd. Het uitwisselen van visitekaartjes is dus niet langer nodig. De informatie die de bezoeker gemaild krijgt, heeft de standhouder vooraf ingevuld op zijn eigen bedrijfspagina op de website van Maritime Industry.

De beursvloer van de zeventiende editie van Maritime Industry was een maand vóór de start voor 80 procent volgeboekt. Meer dan 350 exposanten hadden zich toen al ingeschreven. Hierdoor vormt de vakbeurs ook in 2023 weer het meest complete platform voor de maritieme industrie, zegt Malou Weststrate trots.

De beurs is op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 mei 2023 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Lezers van de Binnenvaartkrant kunnen met de code MP1014 gratis entreekaarten bestellen op www.maritime-industry.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -