- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsElke dag ander thema op Maritime Industry

Elke dag ander thema op Maritime Industry

- Advertentie -

Delen

Op 23, 24 en 25 mei is Maritime Industry. Daar treffen binnenvaartprofessionals elkaar en met een vol kennistheater, het Career Event en bovenal inspirerende exposanten is er alles te zien over digitalisering, nieuwe emissie-eisen en de modal shift. Daarmee is de beurs in Gorinchem een onmisbaar event voor iedereen die de binnenvaart een warm hart toedraagt.

Dit jaar worden de drie beursdagen gekoppeld aan thema’s. Maritime Industry trapt af op dinsdag 23 mei met een goed gevuld kennisprogramma dat samen met Bureau Voorlichting Binnenvaart wordt georganiseerd. Sprekers als Niels Kreukniet (EICB), Salih Karaarslan (EICB en SMASH!) en Henk van Laar (BTB) nemen deelnemers mee in informatie en actualiteiten over digitalisering en vergroening, een uitgebreide update over subsidieregeling en de toekomst van de binnenvaart.

Career Event

Op woensdag wordt er een Career Event georganiseerd. De beursorganisatie wil in samenwerking met de Scheepvaartkrant een brug slaan tussen vraag en aanbod. “Wij merken dat enerzijds onze exposanten kampen met een personeelsuitdaging en anderzijds onze bezoekers graag in contact komen over openstaande vacatures, maar daar op de reguliere stands niet altijd het juiste moment voor weten te vinden”, aldus Malou Weststrate van beursorganisator Easyfairs. Vandaar dat op de eerste etage (Next Level) een vacaturemarkt is waar exposanten hun vacatures en zichzelf kunnen presenteren. “Er is nog een aantal plekken over; mocht u meer informatie over het Career Event willen, dan kan dat door contact op te nemen met de beursorganisatie”, aldus Westrate.

“We nodigen ook graag iedereen uit die op zoek is naar een baan of stageplek in de binnenvaart. Naast het feit dat er op een laagdrempelige wijze contact gelegd kan worden met bedrijven die interessante vacatures hebben, kunnen werkzoekenden ook een gratis CV-check laten doen en een professionele portretfoto laten maken.” Aanmelden voor een reguliere toegangskaart én toegang tot het Career Event, kan met code OT1895 via de beurswebsite.

De Eendracht

Op donderdag willen we graag aandacht vragen voor het goede doel: de Eendracht. Als non-profit organisatie zet Stichting Zeilschip Eendracht zich samen met haar circa 300 vrijwilligers in om aan jongeren, kansarmen, zieken en ouderen letterlijk de wind in de zeilen te bieden. Met bijna 60 meter lengte, 13 meter breedte en een diepgang van 5 meter is dit zeilschip de grootste gaffeltopzeilschoener van Nederland. De bemanning bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Zij zullen hun goede werk gedurende de drie beursdagen uitdragen en op donderdag schenken wij extra aandacht aan hen.

Een noviteit op de beurs dit jaar is de smart badge die iedereen krijgt. Vorig jaar hebben bezoekers al kennis kunnen maken met deze technologie. De badge maakt het contact tussen de standhouder en de bezoeker eenvoudiger. Door de badge op een stand te scannen, krijgt de bezoeker alle informatie van de standhouder via email toegestuurd. Het uitwisselen van visitekaartjes is dus niet langer nodig.

De beursvloer van de zeventiende editie van Maritime Industry is momenteel voor 80 procent volgeboekt. Meer dan 350 exposanten hebben zich al ingeschreven. De beurs is op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 mei 2023 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -