- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen breidt Gorinchemse werf uit en sluit die in Hardinxveld

Damen breidt Gorinchemse werf uit en sluit die in Hardinxveld

- Advertentie -

Delen

Damen Shipyards Group gaat zijn werf in Gorinchem uitbreiden. Er komen extra reparatiefaciliteiten en een schepenlift. Eind dit jaar worden de voorbereidingen hiervoor gestart.

De werf van Damen Shipyards Hardinxveld, vooral gespecialiseerd in sleep- en werkschepen, wordt afgestoten. Eind 2023 gaan alle, ongeveer zeventig, medewerkers uit Hardinxveld-Giessendam over naar de werf in Gorinchem. Die is dan optimaal geschikt voor design, onderhoud, reparatie, conversie en nieuwbouw van schepen tot 90 meter.

Naast de werf is op hetzelfde terrein aan de Avelingen-West in Gorinchem het wereldwijde hoofdkantoor van Damen Shipyards Group gevestigd.

Nederlandse klanten

“We zien dat er in de toekomst meer werk voor Nederlandse klanten in Nederland gedaan gaat worden”, licht managing director Jos van Woerkum van Damen Shipyards Hardinxveld toe. “Op onze werf in Hardinxveld-Giessendam is geen ruimte voor verdere groei, dus daarom doen we dat in Gorinchem.”

Naar verwachting volgt eind 2023 de oplevering van de nieuwe faciliteiten, waaronder een 150-tons schepenlift. “Dat betekent voor ons een flinke verruiming van de mogelijkheden ten opzichte van onze werf in Hardinxveld, waar we een 40-tons lift in gebruik hebben”, aldus Van Woerkum. “Daardoor kunnen we ook meegroeien met de vraag van lokale bedrijven uit de regio, die al vanaf het eerste uur klant zijn in onze bakermat Hardinxveld.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -