- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHybride handhavingsvaartuigen voor Antwerpen-Brugge

Hybride handhavingsvaartuigen voor Antwerpen-Brugge

- Advertentie -

Delen

Port of Antwerp-Bruges heeft op 21 december twee nieuwe hybride handhavingsvaartuigen ingehuldigd. De uitbreiding helpt bij de optimalisatie van de operationele dienst en de vergroening van de vloot.

De schepen zijn voor de afdeling Port Authority Field Operations, die verantwoordelijk is voor het toezicht en de handhaving in het Antwerpse en Zeebrugse havengebied. Het team is actief op het land, in de lucht en, dankzij de twee nieuwe patrouillevaartuigen, voortaan ook op het water.

Kooiman Marine Group

De POA1 en de POA2 zijn gebouwd door de Nederlandse Kooiman Marine Group en kunnen elektrisch, in hybride en op diesel varen. Ze zijn uitgerust met een batterijpakket van 273 kWh, waarmee de vaartuigen vier uur zuiver elektrisch kunnen varen (met 9 kilometer per uur). Het systeem zorgt voor minder brandstofverbruik en dito CO2-uitstoot. Door uitlaatgasbehandeling en een roetfilter komen er ook minder schadelijke stoffen (SOx/NOx) vrij.

De vaartuigen zijn gebouwd door Kooiman Marine Group uit Zwijndrecht. (foto Dries Luyten)sc

Zo dragen de duurzame vaartuigen bij aan de ambitie van Port of Antwerp-Bruges om in 2050 een klimaatneutrale haven te zijn. Het vergroenen van de eigen vloot speelt daarin een belangrijke rol. Vorig jaar werden al drie energie-efficiënte sleepboten in gebruik genomen en volgend jaar komen de Hydrotug en de Methatug in de vaart. Dat zijn de eerste sleepboten ter wereld op waterstof en methanol.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -