- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekOp koersHoe bereik je de binnenvaartschipper?

Hoe bereik je de binnenvaartschipper?

- Advertentie -

Delen

4-wekelijkse rubriek over actuele ontwikkelingen in de sector, verzorgd door Koninklijke Binnenvaart Nederland.

Het is een wereld op zichzelf, waar het leven op het water een eigen dyna­miek heeft. Eenmaal onderdeel van deze wereld is het moeilijk om los te komen. De binnenvaartschipper is echter niet zomaar in één zin te omschrijven. Er zijn jonge schippers, ervaren kapiteins, familiebedrijven en systeemvaarders, om zo maar wat te noemen. Het leven op een schip is vaak wat afgezonderd van het leven aan wal. De diversiteit in de branche en het afgezonderde karakter zetten ook aan tot nadenken: hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen de sector goed geïnformeerd wordt over de binnenvaart?

Tijdens de algemene vergadering van Koninklijke Binnenvaart Nederland op vrijdag 21 juni vroeg een lid: “Wat is eigenlijk een podcast?” toen aan de zaal was gevraagd of men bekend was met de podcast van KBN. Daarmee merken we al een verschil tussen schippers die tijdens het varen van nature al een podcast aanzetten op de achtergrond en schippers die nog niet zo ver zijn.

Bij KBN moeten we dus flexibel zijn in onze communicatiemiddelen. Nieuwsbrieven, sociale media, fysieke bijeenkomsten en ook podcasts zijn allemaal onderdeel van onze pogingen om de binnenvaartsector te bereiken. Het gaat niet alleen om onze leden, die natuurlijk als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Ook mensen die nog niet verbonden zijn aan KBN hebben informatie nodig over de toekomst van hun onderneming.

Het staat dus als paal boven water dat het belangrijk is om iedereen in de binnenvaartwereld te bereiken met relevante informatie. Maar dan praten we niet eens over doelgroepen buiten de sector, wat ook een interessant vraagstuk blijft. Misschien voor een volgende column…

Ben je benieuwd naar onze podcast? Luister dan naar ‘Samen Voortvarend’ op Spotify.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -