- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHinder van een drone boven je schip? Meld het aan de ASV

Hinder van een drone boven je schip? Meld het aan de ASV

- Advertentie -

Delen

De ASV roept schippers op door te geven als ze last hebben van hinderlijk overvliegende drones. Tijdens het strategisch brancheoverleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de vereniging aangekaart dat schippers overlast of zelfs intimidatie ervaren door het gebruik van drones bij binnenvaartschepen.

“Drones worden gebruikt door de politie, RWS en ILT”, licht de ASV toe op haar Facebook-pagina. “Volgens ILT vooral om het (illegaal) ontgassen op te sporen en zouden drones nooit boven een schip mogen blijven hangen. Ook zou de privacy niet in gevaar komen omdat er geen beelden van stuurhutten of personen gemaakt/bewaard mogen worden.”

Melden

De ASV heeft er echter op gewezen dat de bemanning aan boord niet kan zien of een drone “deugt”: iedereen kan wel een drone op je af sturen en wat kan er allemaal mee gebeuren?

Overlast door drones kunnen schippers melden bij de politie, gaf de ILT aan. De inspectie heeft de aangekaarte overlast inmiddels besproken met een ILT-luchtvaartspecialist, aldus de ASV, “en die is in ieder geval bereid dit extra onder de aandacht te brengen in reguliere overleggen met onder andere de politie”.

Oproep

Aan de ASV is gevraagd om expliciete voorbeelden aan te dragen, zodat daar eventueel nader onderzoek naar plaats kan vinden. “De vraag is dus of u daaraan mee wilt werken zodat we niet in het luchtledige spreken als we het over dit onderwerp hebben”, roept de ASV schippers op. Geef bij overlast door een drone de datum, tijd en locatie door via [email protected].

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -