- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWereldschepenHet mocht een ietsje meer zijn

Het mocht een ietsje meer zijn

- Advertentie -

Delen

Rubriek over bijzondere schepen, verzorgd door vereniging World Ship Society Rotterdam.

Op een steenworp van de helling waar Cornelis Verolme in Schiedam zijn eerste grote schepen bouwde, worden nog steeds schepen gebouwd. Toen waren dat ertstankers, bulkcarriers en tankers. Nu zijn het door Oceanco gebouwde superjachten voor de rijken der aarde. 

Het kan in die wereld kennelijk niet op, want het ene is nog luxer dan het andere. Als vuistregel wordt gehanteerd dat de prijs circa 1 miljoen dollar per meter bedraagt.

Bouwnummer Y720, de Seven Seas, zou een slordige 250 miljoen dollar gekost hebben. Met een lengte van 109 meter mocht het dus een ietsje meer zijn.

Eigenaar is filmmaker Steven Spielberg, die het jacht niet vernoemde naar de zeven zeeën en oceanen, maar met deze naam zijn zeven kinderen symboliseert. Dat was tevens het geval met zijn eerste Seven Seas, die in 2010 door Oceanco werd opgeleverd. 

De verkoop daarvan leverde hem een aardige aanbetaling op, want hij verkocht dat 86 meter lange jacht voor 158 miljoen. De Canadese staal­miljardair Barry Zekelman werd de nieuwe eigenaar en gaf het schip de symbolische naam Man of Steel.

Dat superjacht werd niet omgevlagd, en ook de nieuwe Seven Seas werd geregistreerd in George Town op Grand Cayman Island. Dit Britse overzeese belastingparadijs heeft 270 banken en er staan meer dan 1.250 van dit soort jachten ingeschreven. 

De registratie vond plaats op 4 juli van dit jaar. Beide schepen kunnen 20 knopen halen en zijn van alle luxe en gemakken voorzien voor veertien gasten. Uiteraard is er een bioscoop aan boord. 

tekst: Cees de Keijzer van World Ship Society Rotterdam

Delen

- Advertentie -

Meer

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -