- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeppelerdiepbrug ligt op z’n plek

Meppelerdiepbrug ligt op z’n plek

- Advertentie -

Delen

De Meppelerdiepbrug ligt op zijn definitieve plek. In het weekend van 18 tot 20 februari is de brug bij de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis met succes verplaatst. De megaklus begon vrijdagavond om 00.00 uur en duurde tot zondagavond dezelfde tijd.

Deze week worden er (veiligheids)tests met de nieuwe brug uitgevoerd, waardoor het Meppelerdiep nog gestremd is voor de scheepvaart. Deze stremming duurt tot en met vrijdag 24 februari. De aangelegde noodbrug voor het wegverkeer wordt tegelijk verwijderd.  Vanaf zaterdag is weer scheepvaart mogelijk en gaat het wegverkeer ook over de nieuwe brug. Dat maakt nu gebruik van een tijdelijke noodbrug.

 

Felicitaties

De nieuwe brug is een van de onderdelen van de ombouw van de Meppelerdiepsluis: de keersluis wordt een schutsluis. De klus trok het hele weekend veel publieke belangstelling. Er was een speciale uitkijkpost ingericht om alles goed te kunnen volgen.

Koninklijke BLN-Schuttevaer IJsseldelta-Zwartewater heeft Rijkswaterstaat en aannemer Strukton-Reef gefeliciteerd met de geslaagde verplaatsing. De afdeling wenst hen veel succes met de afronding van het belangrijke project voor het water- en wegvervoer en de (regionale) watergebonden bedrijven. De afdeling heeft periodiek constructief overleg met Rijkswaterstaat en Strukton-Reef over het verloop en de stremmingen van het project.

 

Om middernacht was het werk klaar. (foto's Roelof Huls)
Om middernacht was het werk klaar. (foto’s Roelof Huls)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -