Goederen over water naar Lelystad

0

Samen met Van der Wiel Planontwikkeling uit Drachten onderzoeken Haven Amsterdam en de gemeente Lelystad de mogelijkheid om in Lelystad een logistiek bedrijventerrein aan te leggen. Het ligt in de bedoeling om in het gebied Flevokust een overslagpunt voor goederen via water te realiseren.
Het 115 hectare grote multimodale bedrijventerrein wordt geheel door kades en kadeterreinen omsloten en komt te liggen aan doorgaande vaarroutes met directe aansluitingen van spoor en wegen.
Het pretentieuze plan past in de nieuwe bedrijfsvoering van duurzame bereikbaarheid voor de groeiende handel en industrie in Lelystad. Hiermee geeft Amsterdam aan dat de stad een regionale functie wil vervullen in de ontwikkeling van goederenvervoer over water.
Met het ondertekenen van de intentieverklaring is de eerste stap gezet voor verdere besluitvorming en het starten van procedures voor vergunningverlening. In het kader van het logistieke toekomstideaal Pieken in de Bereikbaarheid is er met dit nieuwe plan weer een belangrijke stap gezet.

(Dorothé van Geemert)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.