Drie kanshebbers voor HISWA Motorboot van het Jaar

0

De Jeanneau NC 11, de Jetten 40.4 en de Steeler NG 50 zijn genomineerd voor de titel HISWA Motorboot van het Jaar 2011. De winnaar wordt bekendgemaakt op de openingsdag van HISWA Amsterdam Boat Show 2011 op dinsdag 1 maart in Amsterdam RAI. De selectie vond 7 oktober plaats in Muiden. Vijf geselecteerde boten werden eerst in de haven aan een uitvoerige inspectie onderworpen. ‘s Middags waren uitgebreide tests op het water.

De 40-voeter Jetten 40.4 werd door de jury omschreven als een betrouwbaar en degelijk schip: “Er kan niks misgaan op deze boot.” Ook de bijzondere bouwwijze maakte indruk op de jury. Door het gebruik van polyester voor een aantal onderdelen van de opbouw en de kajuit is de productietijd van dit schip slechts drie maanden. De prijs van de Jetten 4.4 is dan ook vrij laag en nieuwe modellen kunnen snel worden opgeleverd. Het polyester maakte het bovendien mogelijk de mooie vormen van deze boot te realiseren.


De Jeanneau NC 11 heft sterke vaareigenschappen, oordeelde de jury. “Ook op volle snelheid vaart de Jeanneau uitstekend, waarbij bovendien weinig geluid wordt geproduceerd.” Ook het vernieuwende interieur viel in de smaak bij de jury. Naast een luxe uitstraling bevat het interieur slimme details en is het er zeer comfortabel vertoeven. De jury noemde de boot “uiterst leefbaar” voor een snelvarende boot.

Bij de Steeler NG 50 was de jury vooral te spreken over het vernieuwende concept. “Twee grote schuifdaken zorgen voor een sterke ervaring van het buitenleven aan boord. Binnen van de zon genieten en in de kuip beschut in de schaduw zitten. Het is allemaal mogelijk op deze boot.” Ook het comfort en de uitstraling van de boot worden genoemd: “Het is zeer ruimtelijk uitgevoerd met brede doorgangen en deuren. Sturen kan automatisch en gaat perfect.”

Afvallers
De geselecteerde boten waren zeer uiteenlopend; van een snelvarende sloep en een opvallende cruiser, tot supersnelle luxe jachten. De afvallers waren de Intender 770 en Rangeboat 39 Hybrid. “Deze schepen werden echter niet voor niets uitgenodigd voor de testdag”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen van Azure Naval Architects. “De comfortabele Intender viel op doordat met deze sloep naast ontspannen over de Vecht varen, net zo gemakkelijk met hoge snelheid over het IJsselmeer kan worden gegaan.” De robuuste Rangeboat maakte vooral indruk op de jury door het ontwerp met de lange en slanke rompvorm.

Met hun nominatie hebben de boten een gratis ligplaats op de HISWA Amsterdam Boat Show 2011 in de wacht gesleept. De beurs vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart in Amsterdam RAI.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.