- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsGeen angst voor vertraging aanleg derde havendok Bazel

  Geen angst voor vertraging aanleg derde havendok Bazel

  - Advertentie -

  Delen

  De aanleg van een derde havendok in Bazel zal geen vertraging oplopen. Dat delen de Schweizerische Rheinhäfen (SRH) mee naar aanleiding van een uitspraak van de Zwitserse Hoge Raad (Bundesgericht).

  Het derde dok is een onderdeel van de geplande trimodale containerterminal Gateway Nord. Het havenbedrijf speelt hiermee in op het groeiende containervolume.

  De Hoge Raad oordeelde dat de kantonrechter van Basel-Landschaft opnieuw moet onderzoeken of de SRH bouwwerkzaamheden voor de terminal wel of niet publiek moet aanbesteden. Dit is niet gebeurd, waarop Swissterminal AG had geklaagd bij het kantongerecht. Swissterminal heeft een containerterminal in de haven Bazel-Kleinhüningen en concurreert met de uitbaters van de toekomstige Gateway Nord.

  In orde maken

  Het bedrijf wilde van de SRH een beschikking zien dat een publieke aanbesteding niet nodig is, maar de kantonrechter vond dit niet nodig. Vervolgens stapte Swissterminal naar de Zwitserse Hoge Raad. Het havenbedrijf moet de gevraagde stukken nu alsnog voorleggen en gaat dit in orde maken.

  Verder laat het havenbedrijf weten dat er geen vertraging dreigt voor de aanleg van het derde dok, zelfs als Swissterminal in een latere fase een klacht neerlegt tegen de beschikking. Er is geen openbare aanbesteding nodig, aldus SRH.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -