- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHandhavingsactie laat zien: veel mis bij recreatievaarders

Handhavingsactie laat zien: veel mis bij recreatievaarders

- Advertentie -

Delen

In het pinksterweekend hebben achttien mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat uit het hele land op de Oosterschelde en het Veerse Meer controles uitgevoerd onder recreatievaarders. De drie meest geconstateerde overtredingen waren te snel varen, het niet gebruik maken van het dodemanskoord en het niet hebben van een vaarbewijs.

“Het wordt steeds drukker op de vaarwegen en veel recreanten zijn onervaren. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren op de vaarweg, dus is meer bewustwording voor de vaarregels essentieel voor de veiligheid en het plezier van alle watergebruikers”, stelt Rijkswaterstaat.

Met een grote handhavingsactie vraagt Rijkswaterstaat vraagt elk jaar aan het begin van het recreatieseizoen aandacht voor het naleven van de vaarregels. Vorig jaar vond de landelijke actie bij de start van het pleziervaartseizoen plaats op de Maas in Limburg (bij Roermond). Dit jaar koos Rijkswaterstaat voor de Oosterschelde en omliggende wateren in Zeeland.

(foto Rijkswaterstaat)

Vaarregels

Met twee waterscooters, vier RHIBS (motorboten) en twee patrouillevaartuigen zijn mobiel verkeersleiders op zaterdag 18 en zondag 19 mei het gesprek aangegaan met recreatievaarders. Daarbij brachten ze de belangrijkste vaarregels en tips nog eens extra onder de aandacht:

  1. Houd zoveel mogelijk stuurboordwal
  2. Houd rekening met de dode hoek van de beroepsvaart
  3. Zorg dat je rondom goed zicht hebt als je achter het roer staat
  4. Ken de vaarregels
  5. Bereid je reis goed voor

29 processen-verbaal

In totaal zijn zo’n 75 controles uitgevoerd. Er werden 43 waarschuwingen gegeven en 29 processen-verbaal uitgeschreven. De meest voorkomende overtredingen waren te snel varen, niet gebruiken van het dodemanskoord en niet hebben van een vaarbewijs. Bij 26 controles bleek alles helemaal in orde.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Als er van de 75 controles zijn uitgevoerd waarvan 43 waarschuwingen + 29 proces verbalen uitgeschreven , zijn er 72 recreanten in overtreding. Oftewel 4% .

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -