- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFWN Arctic moet aan de bak

FWN Arctic moet aan de bak

- Advertentie -

Delen

Vanochtend (27 juni) vertrok de FWN Arctic uit de haven van Delfzijl voor de proefvaart. Het schip voor ForestWave Navigation is in het Duitse Leer gebouwd door Scheepswerf Ferus Smit, dat zijn hoofdvestiging in het Groningse Westerbroek heeft.

De FWN Arctic is het zusterschip van de FWN Atlantic, die Ferus Smit eerder dit jaar opleverde aan de Nederlandse rederij. De Ecobox XL-schepen komen voort uit het succesvolle ontwerp voor de Ecobox en Ecobox DP die de werf de afgelopen jaren voor diverse opdrachtgevers bouwde.

21 meter langer

De Ecobox-XL is 143,78 meter lang. Dat is ruim 21 meter langer dan zijn voorgangers. Het boxvormige ruim is uitgebreid tot meer dan 100 meter lengte aan de bovenkant en 112 meter boven het beweegbare tussendek. Het nieuwe ontwerp is gericht op het vervoer van extra lange onderdelen, zoals windmolenonderdelen, terwijl de Ecobox-XL tegelijkertijd zijn goede capaciteiten als algemeen vrachtschip behoudt. De maximale laadcapaciteit is 12.500 DWT.

De wijzigingen in het ontwerp en de systemen aan boord zijn ook bedoeld om de uitstekende ‘groene’ prestaties verder te verbeteren. Dat resulteert onder meer in een lagere EEDI-score.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -