- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws100e veiligheidscertificaat deksman

100e veiligheidscertificaat deksman

- Advertentie -

Delen

Sinds 18 februari 2022 is de nieuwe regelgeving voor de cursus Basisopleiding veiligheid deksman van het CESNI van kracht. De Maritieme Academie Harlingen is een van de opleidingsinstellingen die deze cursus geeft. Op 26 juni werd het 100e certificaat uitgereikt.

Sinds 4 april van dit jaar is het in Nederland verplicht om deze cursus te volgen voordat je een dienstboekje aanvraagt. Maritieme Academie Harlingen heeft de training opgenomen in het onderwijsprogramma van het VMBO Maritiem & Techniek.

De Friese onderwijsinstelling ging daarnaast samenwerking aan met andere scholen en organisaties, om ook andere jongeren vakinhoudelijke kennis over het werken aan boord te leren. Praktijkscholen hebben bijvoorbeeld vaak moeite om voor hun leerlingen een vervolgtraject te vinden in het reguliere onderwijssysteem. Voor die leerlingen heeft de Maritieme Academie Harlingen een speciaal opleidingstraject ontwikkeld, dat start met de basis veiligheidstraining.

Van EHBO tot brand blussen

Directeur Arjen Mintjes reikte het 100e certificaat op 26 juni uit aan twee cursisten, Kyle en Ritchie, omdat ze samen het opleidingstraject SPAM-Maritiem hebben doorlopen, via zorgorganisatie Enver. Tijdens de opleiding leren de deelnemers onder andere brand blussen, EHBO en hoe je bij een calamiteit het schip verlaat.

Ambulant hulpverlener en leerkracht Colin Driver van Enver is begeleider van Kyle en Ritchie. Hij is trots: “Het is een mijlpaal dat deze jongens hier zitten. De jongeren die wij helpen, komen vaak uit een moeilijke thuissituatie. Zij krijgen hun hele leven al te horen dat ze niets kunnen en worden van school naar school gestuurd. Door een klein succes groot te maken krijgen ze weer zelfvertrouwen. Persoonlijke aandacht kan heel veel doen, daar geloven wij echt in en dat zie je vandaag terug in de praktijk.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -