- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBrand bij schrootopslag aan Moezel

Brand bij schrootopslag aan Moezel

- Advertentie -

Delen

Aan de Ostkai in de haven van Trier Ehrang heeft maandagavond 26 juni brand gewoed op het terrein van een schroothandelaar. In een magazijn opgeslagen ‘versnipperd schroot’ vloog in brand. Hierdoor ontstond zware rookontwikkeling.

De brandweer wist de brand te blussen, meldt de politie Rijnland-Palts. Om 23.00 uur was het sein ‘brand meester’. Het bluswater was in de daarvoor bestemde opvang gestroomd. Zodoende is voorkomen dat afvalwater in het havenbekken en de Moezel terechtkwam.

Veel inzet van personeel en materieel

Volgens schattingen van de hulpdiensten was er voor ongeveer 15.000 euro schade aan de opslagruimte. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht; er wordt uitgegaan van dat het materiaal spontaan ontbrandde.

Er werd veel personeel en materieel ingezet. De beroepsbrandweer van Trier werd bijgestaan door vrijwillige brandweerkorpsen van Ehrang, Biewer en Pfalzel. Ook de politie van Schweich, de recherche van Trier en de waterpolitie van Trier waren van de partij. Er werd ook een meetvoertuig ingezet om de uitstoot van schadelijke stoffen te meten.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -