Binnenvaart in Beierse havens trekt aan

0

In de Beierse binnenhavens die tot de bayernhafen-groep behoren is vorig jaar 9,1 miljoen ton goederen overgeslagen op binnenvaart en spoor. Dat was 0,7 procent meer dan in 2016. De havens zetten ook dit jaar verder in op het overhevelen van lading van de weg naar de waterweg en het spoor.

Januari 2017 was in delen van Zuid-Duitsland de koudste januari sinds dertig jaar. Door ijsvorming moest de binnenvaart op het Main-Donau-kanaal en de Donau ruim drie weken worden stilgelegd. De binnenvaartoverslag in de Beierse havens zakte in elkaar, maar dat kon in de loop van het jaar weer goed worden gemaakt.

De bayernhafen-groep kwam uit op een binnenvaartoverslag van ca. 3,2 miljoen ton, een stijging van 5,9 procent ten opzichte van 2016. Vooral de haven van Regensburg speelde hierin een belangrijke rol. Binnenschepen vervoerden met name landbouwproducten en veevoer, maar ook zware en ondeelbare lading.

De bayernhafen-groep gaat dit jaar 32 miljoen euro investeren. Een deel van dit geld is bestemd voor het verbeteren van de spoor- en binnenvaartinfrastructuur. Vorig jaar is in de haven van Bamberg een loskade aangepast waardoor er nu makkelijker van en op binnenschepen kan worden overgeslagen.

foto: bayernhafen

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.