- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFemke Brenninkmeijer verruilt Port of Amsterdam voor NPRC

Femke Brenninkmeijer verruilt Port of Amsterdam voor NPRC

- Advertentie -

Delen

Femke Brenninkmeijer start per 1 juni als nieuwe CEO van binnenvaartcoöperatie NPRC.  Brenninkmeijer, nu nog hoofd Energy, Cargo & Offshore bij Port of Amsterdam, volgt Stefan Meeusen op.  

Brenninkmeijer verlaat het Amsterdamse havenbedrijf na bijna twaalf jaar. Zij gaf met succes leiding aan het commerciële cluster Energy, Cargo en Offshore. Bij het havenbedrijf speelde ze een belangrijke rol bij de transitie in grondstoffen, marktverbreding, verduurzaming en diversificatie. Zij was onder meer een van de drijvende krachten achter de gunstige ontwikkeling van Amsterdam als bestemming voor general cargo.

Nieuwe toekomst

Frank Ex, voorzitter van de raad van commissarissen bij de NPRC, zegt: “Femke Brenninkmeijer is uitermate geschikt om leiding te geven aan de NPRC. Wij kijken uit naar haar energie, scherpe geest en commerciële intuïtie, waarvoor ze in de Amsterdamse haven geroemd wordt. Juist zij zal straks de NPRC door de moeilijke post-corona-periode leiden. En daarbij met visie, kennis en verbindend leiderschap onze prachtige club naar een nieuwe toekomst brengen.”

Brenninkmeijer volgt als CEO Stefan Meeusen op, die deze maand na tien jaar af zwaait. Op 18 mei begint hij als directeur bij Peterson Inspection & Logistics.

Kansen

Brenninkmeijer kijkt ernaar uit om voor de coöperatie aan de slag te gaan. “De opgave is er de laatste weken alleen maar uitdagender op geworden.”

Ze ziet mogelijkheden voor het verstevigen van de positie van de binnenvaart. “Ik zie kansen in markten waar we nu nog geen focus op hebben. En, in bredere zin, tijdens de coronacrisis wordt het wederom duidelijk dat logistiek tot de cruciale beroepen behoort. Dat de samenleving veel afhankelijker van de sector is dan zij zich normaliter beseft. Het huidige besef mag gedurende mijn periode best tot een herwaardering leiden.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -