Familiefeest bij 150 jaar DMC

0

Damen Marine Components bestaat 150 jaar. Die mijlpaal werd woensdag 7 oktober groots gevierd. Bij de hoofdvestiging in Hardinxveld-Giessendam woonden meer dan 350 mensen het jubileumfeest bij. Via satellietverbindingen vierden de productievestigingen in Polen (300 gasten) en China (100 gasten) live mee.

Damen Marine Components (DMC) begon in 1865 als Scheepswerf Van de Giessen in Gorinchem. Door demping van de Kalkhaven zes jaar later, verhuisde de werf noodgedwongen naar Giessendam. Het is het oudste bedrijf binnen de Damen Shipyards Group. Toen Kommer Damen in 1969 begon met de seriematige bouw van vaartuigen (de Pushy Cats) leverde Van de Giessen de casco’s, vertelde de eigenaar op het podium. ‘Het bedrijf was onze eerste onderaannemer waarmee we samenwerkten.’

Bijna 10 jaar later nam hij de werf over. Van de Giessen maakte inmiddels straalbuizen. ‘Dat deden ze zo goed en efficiënt dat ik niet wilde dat concurrenten er ook van zouden profiteren’, aldus Kommer Damen.

Marktleider in straalbuizen

Vandaag de dag bouwt DMC geen casco’s meer. Het is wereldwijd marktleider in straalbuizen en levert zijn producten niet alleen aan de Damen-zusterbedrijven, maar ook aan andere werven. Ook andere producten voor de scheepsbouw zitten in het assortiment, zoals roeren. Sinds kort produceert DMC ook lieren.

Volgens managing director Steef Staal is er, naast de kwaliteit, innovatie en het partnership met klanten en leveranciers, nog een factor bepalend voor het succes van de nog steeds groeiende onderneming: ‘We zijn één grote Damen-familie.’ En een feest vier je dan ook samen, mét medewerkers, klanten en andere relaties en in alle vestigingen – ook al bevinden die zich aan de andere kant de wereld.

 

DMC-directeur Steef Staal (links) en Kommer Damen toosten op het succes van Damen Marine Components.
DMC-directeur Steef Staal (links) en Kommer Damen toosten op het succes van Damen Marine Components.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.