Logistiekprijs voor Zeeland Refinery

0

Zeeland Refinery heeft de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek gekregen. Gedeputeerde Carla Schönknecht reikte de prijs 7 oktober uit tijdens de bijeenkomst “Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat”. Zeeland Refinery ontving de prijs aan voor zijn bijdrage aan de pilot Uniform Aanmelden Barges. Via UAB-Online kunnen tankschepen zich digitaal aanmelden bij tankterminals.

De bijeenkomst in Nieuwdorp vond plaats ter ere van de oprichting van Zeeland Connect. Tot nu toe werkten HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland, Zeeland Seaports en enkele bedrijven samen in het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek (ZKL). Het doel was het kennisniveau van de Zeeuwse logistiek te verhogen. Onder de vlag van het ZKL zijn diverse projecten uitgevoerd, waaronder Uniform Aanmelden Barges en het Samenwerkingsverband Verladers Kanaalzone.

 

Zeeland Connect

Nu gaat de organisatie onder een nieuwe naam verder: Zeeland Connect. Dit logistiek samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid en onderwijs heeft als doel de logistiek in Zeeland te versterken. Dit gebeurt door het gezamenlijk benutten van logistieke kansen en het realiseren en ondersteunen van projecten.

John Daane, voorzittervan de  stuurgroep Zeeland Connec zei op de bijeekomst: ‘Zonder logistiek staat alles stil! Zeeland Connect staat voor kennis delen en krachten bundelen. Dit wordt het Zeeuwse Kenniscentrum Logistiek 2.0.’

Zeeland Connect is een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland, Zeeland Seaports, Kloosterboer, DB Schenker en Provincie Zeeland.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.