Extra wachtplaatsen Lemmer zijn klaar

0

 

De uitbreiding van de wachtplaatsen bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer is afgerond. Het tekort vormde een knelpunt in het hoofdvaarwegennet van en naar Noord-Nederland.

Het verbeteren van de voorzieningen past in de belofte van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu aan de Tweede Kamer om door het hele land een aantal ligplaatsen aan te pakken. De wachtplaatsen voor de binnenvaart bij Lemmer hadden te weinig capaciteit en vormden daarmee een knelpunt in de vaart van en naar Noord-Nederland.

 

Uitbreiding wachtplaatsen

Provincie Friesland heeft de uitbreiding van de wachtplaatsen voor de binnenvaart bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer namens Rijkswaterstaat voorbereid en uitgevoerd. Eind 2014 is het project gestart.

De bestaande afmeerpalen aan de kant van het IJsselmeer zijn vervangen, omdat ze niet meer aan de eisen voldeden. Ook zijn extra palen geplaatst en is er een aanlegmogelijkheid voor duwbakken gecreëerd. Aan de andere kant van de sluis zijn twee extra palen gekomen bij de bestaande wachtplaatsen.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.