Expertsessie Schone Binnenvaart Provincie Utrecht

0

Donderdag 4 april vond in Utrecht een expertsessie plaats waar het BVB ook een bijdrage aan heeft geleverd. Het Expertise– en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) is samen met het BVB door de Provincie Utrecht gevraagd om ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van een beleidsvisie rondom goederenvervoer over water.

Hiervoor is een onderzoek opgezet dat in kaart moet brengen hoe de binnenvaart een rol kan spelen in de duurzaamheidsdoelstellingen die de provincie heeft. De inbreng van het BVB in het onderzoek is met name de modal shift-kansen voor ladingstromen in de provincie in kaart te brengen. Hiervoor zijn diverse interviews afgenomen.

De expertsessie Schone Binnenvaart was, naast een terugkoppeling van de tijdelijke resultaten, ook de afsluiting van het onderzoek. De zaken die in de expertsessie nog door aanwezige partijen in de discussie naar voren kwamen worden meegenomen in de eindrapportage.

Gastcollege logistiek

Woensdag 3 april hield Kees Modderman, logistiek adviseur bij het BVB, een gastcollege voor studenten logistiek aan het ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder. In hun studie krijgen ze alle modaliteiten wel mee, maar een beetje verdieping op het gebied van binnenvaart en hoe die in de praktijk in te passen is, vulde de lesstof goed aan.

Werkbezoeken

Deze maand gaat het BVB weer van start met de werkbezoeken. Deze worden altijd in afstemming en samenwerking met het COV, Koninklijke BLN-Schuttevaer en CBRB georganiseerd. Het seizoen wordt afgetrapt op vrijdag 12 april vanaf de Verkeerspost in Nijmegen. Dan is er een werkbezoek georganiseerd voor beleidsmakers van de Goederenvervoercorridor Provincies (Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland). Op 26 april vindt het tweede deel van dit werkbezoek plaats, maar dan vanuit de verkeerspost in Dordrecht.

In de loop van de zomer zullen er nog veel meer werkbezoeken plaatsvinden; met Tweede Kamerleden, ambtenaren van Rijkswaterstaat en overige gasten.

Doe Dag On Stage Beroepenfeest

Op 14 maart vond het beroepenfeest On Stage Heerenveen plaats. Vmbo-leerlingen uit die regio verzamelden zich in het Abe Lenstra Stadion en gingen in gesprek met uiteenlopende beroepsbeoefenaars.

Voor het derde jaar op rij was BVB-sponsor Theo Zeldenrust daar present om kinderen enthousiast te maken voor een beroep in de binnenvaart.

Maar liefst zes jongeren hadden interesse in de binnenvaart. Zij waren op 2 april welkom voor een Doe Dag. Ze mochten een dagje meelopen met het beroep wat ze leuk lijkt. Gezien de locatie heeft het BVB hierin samengewerkt met de Maritieme Academie in Harlingen. De zes jongens en meisjes werden samen met een mentor en een ouder ontvangen in het Simulator Centrum in Harlingen en konden hier virtueel oefenen met varen en zo ervaren hoe het is om aan het roer te staan. Tevens kregen ze informatie over de binnenvaart en welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

Dank aan Theo Zeldenrust en de Maritieme Academie voor hun medewerking.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.