- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEuRIS  is live: alle vaarweginformatie op één plek

EuRIS  is live: alle vaarweginformatie op één plek

- Advertentie -

Delen

Op 30 september is EuRIS live gegaan. Dit online platform is bedoeld om schippers en hun logistieke partners te helpen bij hun reisplanning.

EuRIS staat voor European River Information Services en is opgezet door vaarwegbeheerders in dertien landen, waaronder Rijkswaterstaat en De Vlaamse Waterweg. Het platform geeft actuele informatie over de situatie op de Europese vaarwegen.

Alles op één plek

Het nieuwe platform “helpt vaarweggebruikers om hun reis- en aankomsttijden in heel Europa te plannen in één gebruiksvriendelijke omgeving”. Aldus Rijkswaterstaat. “Voorheen moesten schippers talloze websites en informatiebronnen raadplegen om alle relevante informatie op te halen, vooral bij grensoverschrijdende reizen. EuRIS biedt nu one-stop-shopping voor alle relevante vaarweg- en verkeersgerelateerde informatie door de gegevens van 13 landen op een centrale plek te combineren.”

Privacy

Schippers en andere gebruikers kunnen op elk moment actuele informatie vinden en inzicht krijgen in de actuele verkeerssituatie op hun vaarroute, wachttijden, incidenten of verstoringen die de reistijd beïnvloeden. Ze kunnen ook informatie delen met anderen, bijvoorbeeld hun verwachte aankomsttijden (ETA).

Alle informatie staat in een afgeschermde omgeving, zodat de privacy gewaarborgd is, stelt Rijkswaterstaat. Zo wordt wel gebruik gemaakt van AIS om schepen weer te geven, maar kan niet worden gezien om welk schip het gaat.

Binnenvaartnetwerk

Het platform bestrijkt de belangrijkste onderling verbonden binnenvaarwegen in Europa met de zeven hoofdcorridors: Rijn, Donau, Elbe, Moezel, Duinkerken-Schelde, Amsterdam-Antwerpen-Luik, Amsterdam-Antwerpen-Brussel.

EuRIS is opgezet door Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Servië en Slowakije. De samenwerking heeft geresulteerd in dit gezamenlijk ontworpen grensoverschrijdende systeem. De landen zullen het platform de komende jaren verder ontwikkelen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -