- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEMO gaat voor nog 25 jaar kolenoverslag

EMO gaat voor nog 25 jaar kolenoverslag [UPDATE]

- Advertentie -

Delen

EMO blijft zeker tot 2043 actief op Maasvlakte 2. Dat staat op de website van het kolen- en ertsoverslagbedrijf te lezen. Het erfpachtcontract is nog niet verlengd, maar EMO kan eenzijdig gebruikmaken van een optie uit het lopende contract om met 25 jaar te verlengen. Havenbedrijf Rotterdam meldt dat partijen nog onderhandelen over de hoogte van het contract.

Afgelopen najaar probeerde de Rotterdamse gemeenteraad de contractverlenging tegen te houden. In een motie dwong de raad havenwethouder Adriaan Visser tot afbouw van de kolenoverslag, zodat de haven bijdraagt aan de afspraken uit het klimaatakkoord van Parijs. Om de uitstoot van CO2 tegen te gaan zou het gebruik van steenkool moeten stoppen.

De via Rotterdam vervoerde kolen zijn niet alleen bestemd voor energiecentrales, maar ook onmisbaar voor de staal- en automobielindustrie, is een van de argumenten van tegenstanders van sluiting.

De Rotterdamse politiek gaat niet over de huurcontracten in de haven. Havenbedrijf Rotterdam is zelfstandig. Dat wil EMO niet kwijt en stelt daarnaast dat het overslagbedrijf gebruik kon maken van de eenzijdige optie die 25 jaar geleden in het contract was opgenomen.

In een uitgebreide toelichting op zijn internetsite legt Havenbedrijf Rotterdam in reactie op berichten over de contractverlenging uit hoe het zit met EMO en de kolenoverslag.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -