- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTwee nieuwe ASD’s voor Iskes

Twee nieuwe ASD’s voor Iskes

- Advertentie -

Delen

Iskes Towage & Salvage uit IJmuiden heeft twee nieuwe Damen ASD Tugs 2810 in gebruik genomen. De slepers zijn gebouwd op Damens eigen werf in Vietnam, Song Cam Shipyards.

Ze arriveerden afgelopen november bij Damen Shipyards Gorinchem, waar ze aan de voorraad werden toegevoegd. Zodoende waren de ASD’s snel beschikbaar voor Iskes, een van de redenen waarom Damen het contract in de wacht sleepte. Binnen twee weken na ondertekening kon de werf ze leveren.

Het havensleepbedrijf noemde de ASD’s Phoenix and Lynx. Ze zijn 28 meter lang, hebben een bollard pull van 60 ton en een topsnelheid van 13 knopen. Ze zijn geschikt voor havenassistentie van zeeschepen, offshore-bevoorrading en bij ship-to-ship-transfers.

Eemshaven/Delfzijl

De helft van Iskes’ vloot bestaat nu uit ADS’s van Damen: negen van de achttien slepers. De Lynx wordt ingezet in Eemshaven en Delfzijl, waar Iskes sinds kort actief is. Ook de Mars, een Damen ASD Tug 3212 uit 2016, is daar nu actief. De Mars voer tot voor kort in havengebied IJmuiden/Amsterdam. Die plek wordt nu ingenomen door de Phoenix.

foto: Damen Shipyards

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -