- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsEerste tender subsidie duurzame scheepsbouw start 25 januari

  Eerste tender subsidie duurzame scheepsbouw start 25 januari

  - Advertentie -

  Delen

  Op maandag 25 januari opent de eerste tender voor de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw 2021. Op verzoek van de sector komt het geld dit jaar in twee tenders beschikbaar. In beide rondes wordt 2,3 miljoen euro verdeeld onder de meest duurzame innovatieve voorstellen.

  De eerste tender staat open van 25 januari 09.00 uur tot en met 2 april 17.00 uur, de tweede tender is open van 14 juni tot en met 1 oktober. Het animo voor de SDS-subsidie is elk jaar groot.

  Duurzame innovatie

  Scheepswerven die een schip of offshore-constructie bouwen of verbouwen en daarbij duurzaamheid bevorderende innovaties toepassen, komen in aanmerking. Zo kunnen ze bijvoorbeeld technologieën testen om CO₂-uitstoot en/of uitstoot van andere emissies te verminderen, of geluidsproductie (boven- of onder water) te verlagen.

  De subsidie bedraagt 25 procent van de subsidiabele kosten. Het maximale subsidiebedrag per aanvrager (of groep waartoe deze behoort) is 1.250.000 euro.

  Een aanvraag moet in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het te (ver)bouwen schip is een binnenvaart- of zeeschip met een brutogewicht boven de 100 ton of sleepboot met een vermogen van meer dan de 365 kW. Vissersvaartuigen komen niet in aanmerking.
  • De overeenkomst van de bouw of verbouwing van het schip mag niet gesloten zijn op het moment van indiening, wel moet er zicht zijn op contractsluiting via een intentieverklaring.

  Criteria

  Bij de tender maakt het niet uit wanneer een aanvraag wordt ingediend – als het maar in de aanvraagperiode is. Na de sluitingsdatum worden alle projecten met elkaar vergeleken. Binnen deze tender geeft de adviescommissie aan elk project een aantal punten voor vier criteria. Daarop baseert het ministerie van Economische Zaken zich vervolgens door een externe adviescommissie. De toetsingscriteria zijn:

  – innovativiteit
  – duurzaamheid
  – economisch perspectief
  – kwaliteit van de aanvraag

  De uitvoering van de subsidieregeling is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemends Nederland. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  1 reactie

  1. Deze subsidie is natuurlijk een schijntje t.o.v de ons omringende landen. Niet alleen qua percentage subsidiabele kosten, maar ook het hiervoor uitgetrokken totaalbedrag. Hoe zit het met het zo geroemde level playingfield?

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -