- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe cao voor watersportbedrijven en zeilmakerijen

Nieuwe cao voor watersportbedrijven en zeilmakerijen

- Advertentie -

Delen

Er is een nieuwe cao afgesloten voor watersportbedrijven en zeilmakerijen.

HISWA-RECRON (ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie) en SZS (branchevereniging voor de Scheepsbenodigdhedenhandelaren, Zeilmakers en Scheepstuigers) gingen met CNV akkoord met het onderhandelingsresultaat. De nieuwe cao kent een looptijd van één jaar en geldt van 1 januari tot en met 31 december 2021.

De onderhandelingen voor de nieuwe cao startten in september 2020 en verliepen vlot, aldus HISWA-RECRON. In december raadpleegden de werkgeversvereniging, net als de SZS, hun leden over het onderhandelingsresultaat. Daaruit bleek dat vrijwel alle cao-bedrijven akkoord gingen met de uitkomsten.

80-90-100-regeling

In de nieuwe cao is meer aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een werknemer kan voortaan vanaf vijf jaar vóór zijn AOW-leeftijd gebruikmaken van de nieuwe 80-90-100-regeling. De werknemer werkt dan 80 procent van de tijd, ontvangt hiervoor 90 procent loon terwijl zijn pensioenopbouw op 100 procent blijft.

Deze maatregel is bedoeld om langdurige uitval van werknemers te voorkomen en hen gezond en fit tot aan hun AOW-leeftijd aan de slag te houden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -