- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEBS: meer gesloten opslagcapaciteit

EBS: meer gesloten opslagcapaciteit

- Advertentie -

Delen

HES International kondigt aan dat dochterbedrijf EBS zijn gesloten opslagcapaciteit in Rotterdam wederom verder uitbreidt. Op de Laurenshaven-terminal in de Botlek wordt een loods met een opslagcapaciteit van 126.000 m3 gebouwd. Dat gaat ten koste van de inhuur van duwbakken die nu voor opslag worden benut.

Daarnaast heeft EBS plannen voor de bouw van een nieuwe vlakloods op de locatie in de Europoort met een capaciteit van 40.000 m3. Met deze nieuwe loodsen wordt de bestaande opslagcapaciteit van 525.000 m3 uitgebreid naar totaal 691.000 m3.

Onlangs nam European Bulk Services al een nieuwe loods in gebruik van 60.000 m3. Die is geschikt voor diverse droge bulkproducten en wordt benut voor een klant die een meerjarig contract afsloot.

 

Minder opslag in bakken

“Wij zijn erg blij deze uitbreidingsprojecten te kunnen realiseren en daarmee in te spelen op de sterke marktvraag naar kwalitatief hoogstaande gesloten opslag in Rotterdam”, zegt Jan de Wit, algemeen directeur van EBS. “Deze investeringen zijn ingegeven door onze wens om minder producten in bakken op het water op te slaan, wat resulteert in een hogere flexibiliteit en kwaliteit van dienstverlening aan onze klanten.”

De onlangs in gebruik genomen agriloods.

Jan Vogel, CEO van HES International, voegt daar aan toe: “Naast onze ambitie om onze tankopslagcapaciteit verder uit te breiden, willen wij in Europa marktleider in de op- en overslag van droge bulk worden. Hier geven we gehoor aan door onze positie in de gesloten opslag voor agriproducten, biomassa en mineralen verder uit te bouwen.”

Hij vervolgt: “Wij zijn extra verheugd dat we al zo snel na de aankondiging van een nieuw te bouwen tankopslagterminal op de Maasvlakte, ook kunnen melden dat we flinke voortgang boeken in de uitbreiding van onze gesloten opslag. Deze intentie hebben wij ook voor onze locaties in andere Europese havens.”

 

Uitbreiding in Laurenshaven

De nieuwe loods op de terminal in de Laurenshaven krijgt een nieuwe kraan en is geschikt voor onder andere mineralen, biomassa en agriproducten. Hij komt op een terrein waar voorheen kolen werden opgeslagen.

 

foto boven: Zo komt de uitbreiding in de Laurenshaven eruit te zien. (illustratie EBS)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -