Duwbakken als drijvend zwembad

0

Zo moet de Urban Hotspring eruit gaan zien. (artist impression Iris de Kievith)

Mogelijk krijgt Rotterdam vijftig jaar na sluiting van het laatste drijvende zwembad in de Nieuwe Maas een moderne, luxe variant. De ‘Urban Hotspring’ is een van de (grote) kanshebbers om uitgeroepen te worden tot Rotterdamse Stadsinitiatief. Uit 93 inzendingen van Rotterdammers heeft de jury er tien uitgekozen. Morgen (14 februari) wordt dat aantal gehalveerd. Op de vijf beste ideeën mogen de inwoners de komende weken stemmen. De winnaar is 12 maart bekend en komt in aanmerking voor subsidie.

Kamar Shipping Group
De Urban Hotspring is een idee van architect Iris de Kievith. Het is een duurzaam drijvend zwembad met een café/restaurant/club, dat in de Rijnhaven moet komen te liggen. Het geheel wordt gevestigd in twee duwbakken van 76 bij 11 meter. Voor de levering daarvan en advies erover is Kamar Shipping Group betrokken bij het initiatief.
Uit het 32 meter lange zwembad (met uitschuifbare overkapping) kunnen bezoekers dobberend in het warme water over de haven en de rivier kijken naar de skyline van de stad. Het zwemwater wordt verwarmd met industriële restwarmte en op een natuurlijke manier gezuiverd.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.