KNRM deelt erewimpels uit

0

Jansen Transport uit Urk heeft op Boot Holland de Gouden Wimpel van de KNRM uitgereikt gekregen. Met de nieuwe prijs zet de reddingsmaatschappij jaarlijks een bedrijf, instelling, vereniging of particulier in het zonnetje die een loffelijk initiatief voor de KNRM heeft ontplooid. Jansen Transport kreeg de prijs door één van zijn trucks gratis met KNRM-reclame te beplakken.

2

De ontvangers van de Wimpels, met in het miden Hans van Lenten van Jansen Transport. (foto KNRM)

Hans van Lenten, vennoot van Jansen Transport en vrijwilliger op de reddingboot van Urk, was verguld met de prijs. “Hier doe je het niet voor. Sterker nog: toen wij de truck beplakten, bestond de prijs nog niet eens. Maar het is toch mooi dat de KNRM acties als deze op waarde schat. Het is tekenend voor hoe de Redding Maatschappij met haar donateurs omgaat.”

Palace Hotel
De Zilveren Wimpel werd gewonnen door het Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee. Het Palace Hotel werd in 2011 omgetoverd tot KNRM-hotel. Op alle hotelkamers liggen boeken van de reddingsmaatschappij en verspreid door het hotel hangt een expositie van actiefoto’s van de KNRM.
Het hotel greep zijn 10-jarig jubileum aan door gasten een gift te vragen voor de KNRM. Iedere gast wordt bij het uitchecken gevraagd 1 euro te doneren. Dit leverde de KNRM eind 2011 een gift van 10.000 euro op. “Maar de waarde gaat veel verder dan dat bedrag. De uitstraling die de KNRM binnen het hotel krijgt, is minstens zo belangrijk”, zo meldt de KNRM.

John van Zeist
De Bronzen Wimpel ging naar John van Zeist van Hecla Professional Audio & Video Systems uit Hengelo. Die laatste werd daarmee bekroond voor zijn enorme inzet voor het jaarlijkse Reddersgala van de KNRM. Van Zeist was bij de laatste zes edities van dat prestigieuze gala één van de sleutelfiguren binnen de organisatie en gaf de KNRM grote kortingen op de voor dat gala te huren materiaal.

Boot Holland
De KNRM gaat de erewimpels jaarlijks uitreiken op de openingsdag van Boot Holland. De watersportbeurs is partner van de prijs, evenals de Waterkampioen en Shipmate Vlaggen, de producent van de KNRM-wimpel. Voor de KNRM zijn de erewimpels een blijk van waardering voor partijen die zich geheel belangeloos voor de KNRM inzetten. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is voor haar voortbestaan geheel afhankelijk van goede gevers.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.