- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuits vaarwegbeheer: privatiseren is geen oplossing

Duits vaarwegbeheer: privatiseren is geen oplossing

- Advertentie -

Delen

De Duitse verkeersminister Volker Wissing is niet van plan delen van vaarwegbeheerder WSV te privatiseren. Daarover schrijft de Deutsche Verkehrszeitung.

Volgens Wissing zou een gedeeltelijke privatisering geen voordelen met zich meebrengen. De Vereniging voor Europese Binnenvaart en Waterwegen (VBW) en enkele andere partijen hadden dit onlangs ter sprake gebracht omdat het niet opschiet met de realisatie van dringende vaarwegprojecten.

“Ramp”

De vaarwegbeheerder is ondanks de herstructurering van de afgelopen jaren niet in staat projecten snel te plannen en uit te voeren. Net als Wissing vinden onder meer rederij HGK Shipping en binnenvaartorganisatie BDB dat privatiseren niet de juiste oplossing is. Zij zien meer heil in extra financiering, meer personeel, een betere prioritering van taken en een strakker tijdsplan.

Niet alleen de binnenvaart klaagt over de inefficiëntie van de WSV. In de haven van Hamburg spreekt men zelfs van een “ramp”. Het ontbreekt aan coördinatie bij projecten op de verbindingen naar zee en door de slechte mobiele dekking moeten loodsen grote containerschepen min of meer op gevoel in de juiste positie brengen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -