- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIVR-congres is dit jaar in Amsterdam

IVR-congres is dit jaar in Amsterdam

- Advertentie -

Delen

Op 25 en 26 mei zal de 36e editie van het jaarlijkse internationale IVR Congres plaatsvinden. Dit jaar is Amsterdam gaststad. IVR is de Internationale Vereniging voor de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de binnenvaart en de verzekering en voor het houden van het register van binnenschepen in Europa.

“De hoofdstad heeft van oudsher een sterke link met de binnenvaart, van de rondvaartboten op de Amsterdamse grachten tot de veerponten over het IJ en de binnenvaartschepen die de goederen vervoeren van en naar Port of Amsterdam”, aldus IVR.

Eén dag voor aanvang van het congres, op woensdag 24 mei, starten de bestuurs- en commissieleden met de eerste vergaderingen. ’s Avonds is er een Executive diner (op uitnodiging). Op donderdag 25 mei verwelkomt voorzitter Anneke Kooiman alle leden en gasten in Hotel Jakarta Amsterdam, één van de eerste energieneutrale hotels van Nederland, met uitzicht over het IJ. Duurzaamheid is voor IVR een belangrijk thema. Dat komt in dit congres onder meer tot uitdrukking in de 100 procent elektrisch aangedreven rondvaartboten die worden gebruikt. Zelfs de gepersonaliseerde naambadges zijn 100 procent biologisch afbreekbaar.

Workshop ‘Changing Landscapes’

In de workshop van die dag zal het thema ‘Changing Landscapes’ vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd. Na afloop van de workshop stappen de gasten vanaf Hotel Jakarta Amsterdam aan boord van rondvaartboten om via de pittoreske grachten aan te meren bij de 17e-eeuwse Koepelkerk. Daar worden een aperitief en 4-gangen diner genuttigd.

Traditiegetrouw start de tweede congresdag met de algemene ledenvergadering, waarin de algemeen secretaris terug zal blikken op de activiteiten en bijzonderheden van het afgelopen verenigingsjaar. Deze vergadering vindt plaats in de Koningin Máximazaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). De voorzitters van de Schadepreventiecommissie en de Juridische Commissie informeren de leden over hun activiteiten en de bevindingen binnen hun vakgebied. Na afloop van de vergadering wordt voor alle gasten een afsluitende lunch geserveerd in de Marmeren Hal van het KIT.

Deelname

Het IVR Congres biedt naast het inhoudelijke programma een goede mogelijkheid om te netwerken met leden uit verschillende landen en werkvelden. In beginsel is het IVR Congres bedoeld voor leden (en partners), maar geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om eenmalig als niet-lid deel te nemen om zo op een informele manier kennis te maken met IVR en haar activiteiten en netwerk.

Inschrijving kan op de speciale congrespagina van de IVR-website. Voor vragen over deelname aan het congres en/of een IVR-lidmaatschap kan contact opgenomen worden met het secretariaat via [email protected] of +31 (0)10  411 60 70.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -