- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuisport sluit aan bij RPIS-platform

Duisport sluit aan bij RPIS-platform

- Advertentie -

Delen

De haven van Duisburg stapt in RheinPorts, de samenwerking tussen de Zwitserse Rijnhavens en de haven Mulhouse die het containermanagementsysteem RPIS exploiteert. Duisport gaat als aandeelhouder mee investeren in de verdere ontwikkeling van dit digitale platform.

Het RheinPorts Information System (RPIS), vijftien jaar geleden ontwikkeld, is het eerste omvangrijke havencommunicatiesysteem in het Europese achterland. Het digitale platform ondersteunt het containervervoer tussen en de containeroverslag in de havens aan de Bovenrijn.

Meer dan alleen containers

Alle spelers in de containerketen wisselen informatie uit via het platform. In de regio Bazel werken vrijwel alle rederijen en terminals met het systeem.

Het streven is het platform verder te ontwikkelen tot een Smart Ports and Logistics Service Platform. Als nieuwe aandeelhouder in RheinPorts gaat duisburg hierbij helpen. Op termijn zullen ook belangrijke douaneprocessen voor de binnenvaart tussen Zwitserland en de EU via RPIS worden afgewikkeld.

Naast containers worden ook andere goederengroepen geïntegreerd. Verder is de integratie van spoordiensten gepland.

Mijlpaal voor de binnenvaart

Duisport brengt veel ervaring en een groot netwerk mee. Florian Röthlingshöfer, directeur van de Schweizerische Rheinhäfen: “Hierdoor kunnen we grote stappen zetten in de digitalisering van de binnenvaart en de havens langs de Rijn.”

Duisport-directeur Markus Bangen: “RPIS is een mijlpaal in de digitalisering van de binnenvaart. Hier kan ook de haven van Duisburg van profiteren.” Voorzitter Gilbert Stimpflin van CCI Grand Es voegt daaraan toe: “Als haven Mulhouse waren we een van de oprichters van RheinPorts. Ons succes bewijst dat het gezamenlijk aanpakken van uitdagingen de juiste weg is.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -