- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuisport slaat brug naar DGT

Duisport slaat brug naar DGT

- Advertentie -

Delen

In de haven van Duisburg is de nieuwe brug geplaatst die de Duisburg Gateway Terminal (DGT) verbindt met Ruhrort. Het was lang wachten tot de Rijn voldoende water had om de 85 meter lange brug met twee drijvende kranen te kunnen plaatsen.

Het is een grote stap in de verdere voltooiing van de DGT, die de eerste volledig klimaatneutrale terminal in het Europese achterland moet worden. Havenbedrijf duisport investeert alleen dit jaar al zo’n 100 miljoen euro in haveninfrastructuur, waaronder de bouw van de DGT-brug.

Kohleninsel

Vrachtwagens kunnen de nieuwe terminal in de toekomst alleen bereiken via de Schlickstraße in Meiderich. Als ze de terminal verlaten, moeten ze via de nieuwe brug rijden. Op die manier wil het havenbedrijf de transporten rondom de terminal optimaal sturen en voorkomen dat zwaar vervoer door Ruhrort gaat.

De containeroverslag op het voormalige ‘Kohleninsel’ in Ruhrort gaat zoals het er nu naar uitziet in de zomer van 2024 van start. Er zijn momenteel twee kranen in aanbouw. De werkzaamheden liggen op schema, zo laat duisport weten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -