- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDroogte nu al merkbaar

Droogte nu al merkbaar

- Advertentie -

Delen

Er valt op het moment weinig neerslag in ons land en we hebben te maken met een droge periode. De scheepvaart ondervindt al hinder. Zo geldt op de Waal een diepgangsbeperking in verband met verlaagd water.

De aanvoer van de Rijn bij Lobith is met ongeveer 1250 m3/s laag voor de tijd van het jaar maar voor april wel voldoende, meldt Rijkswaterstaat.

In de afgelopen weken is de afvoer van de Maas bij St. Pieter gedaald naar ongeveer 130 m3/s. Voor de komende twee weken wordt een geleidelijke verdere daling verwacht van circa 10 m3/s per week. Voorlopig is de aanvoer van de Maas ruim voldoende om in de watervraag te voorzien.

Droogtemonitor

Wanneer er sprake is van een (dreigend) watertekort of droogte, stelt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) een droogtemonitor op. Hierin worden de huidige situatie en de verwachtingen beschreven voor een eventueel watertekort of droogte. In een periode van daadwerkelijke droogte verschijnt de droogtemonitor elke twee weken of vaker als dat nodig is.

Door het groeiseizoen en stijgende temperaturen is er een grotere kans op watertekorten. Tijdens het droogteseizoen (jaarlijks van april tot oktober) wordt er vaker gemonitord op de droogtesituatie.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -