- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWereldschepenDrie keer dik 200.000 ton aan de Ertskade

Drie keer dik 200.000 ton aan de Ertskade

- Advertentie -

Delen

Rubriek over bijzondere schepen, verzorgd door vereniging World Ship Society Rotterdam.

De boulevard in Hoek van Holland is een geliefde plek om vanuit de auto schepen te spotten. Je hebt er ook goed zicht op de Ertskade, waar bij EECV (Ertsoverslagbedrijf Europoort CV) grote hoeveelheden erts en kolen worden overgeslagen.

Er staan vier immense kranen en met drie bulkcarriers van elk 300 meter ligt het vol. Het bedrijf is van de Duitse staalgiganten ThyssenKrupp Steel en Hüttenwerke Krupp Mannesmann en draagt zorg voor de logistieke doorvoer naar Duitsland.

Aan de westzijde ligt de Linda Oldendorff, met de karakteristieke letters EO van oprichter Egon Oldendorff in de schoorsteen. Ze kwam uit Seven Islands in Canada, is honderd procent eigendom en wordt technisch gemanaged vanuit Lübeck. Het schip staat geregistreerd in Madeira.

Aan de oostzijde zien we de Hera Oldendorff… geen eigen schip, maar van de China Merchants Bank in Shenzhen. Papieren eigenaar is Sea 234 Leasing Company Hong Kong, met registratie in Monrovia. Het technisch management wordt uitgevoerd door de Laskaridis Shipping/Lavinia Corporation in Athene. Ze kwam met een lading Australische kolen van de Queensland Terminal in Abbot Point.

Tussen Linda en Hera ligt de Minoas en frappant genoeg is dit schip eigendom van de Laskaridis Shipping/Lavinia Corporation, de technisch manager van de Hera. Ze vaart onder de vlag van Panama en kwam met een volle lading Zuid-Afrikaanse erts uit Saldanha Bay.

Alle drie de schepen hebben een deadweight van ruim 200.000 ton en zijn daarmee zogeheten ‘Newcastlemaxen’, waarvan de maatvoering het maximum is voor de Australische haven met die naam.

Door Cees de Keijzer, namens World Ship Society Rotterdam.
(foto Piet van Dijk)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -