- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDocumentaireserie over de watersnood van 1995

  Documentaireserie over de watersnood van 1995

  - Advertentie -

  Delen

  Begin 1995 trad in Limburg de Maas buiten zijn oevers en in het Rivierenland stonden de dijken op doorbreken. In de vierdelige documentaireserie Hoog Water vertellen diverse betrokkenen hun verhalen en delen ze hun ervaringen. De eerste aflevering wordt uitgezonden op maandag 3 februari.

  De serie bevat niet eerder uitgezonden beelden van de dreigende watersnood en opname van video-amateurs. De kijkers maken kennis met het historische beeldmateriaal uit de archieven van Beeld & Geluid in Hilversum.

  Evacuatie

  De hoge waterstand van de Maas, de Rijn en de Waal leidde tot een van de grootste evacuaties uit de recente Nederlandse geschiedenis. 250.000 inwoners moesten huis en haard verlaten.

  Programmamakers Hans Hermans en Martin Maat verdiepten zich in het oude beeldmateriaal en vertellen over de zeven dagen dat Nederland in de ban was van het water. 25 jaar na de indrukwekkende gebeurtenissen zoeken Hermans en Maat de betrokkenen weer op om ze te spreken over hun verhalen.

  Itteren en Borgharen

  De buitenwijken Itteren en Borgharen staan centraal in de eerste aflevering van Hoog Water. In 1993 en 1995 kregen de twee wijken van Maastricht te maken met zware overstromingen van de Maas. Hele straten stonden onder water en de overstromingen veroorzaakten grote schade in de huizen. De mensen die dit hebben meegemaakt, praten over hun ervaringen, waar ze zo veel jaren later nog steeds met angst aan terugdenken.

  De afleveringen van Hoog Water worden maandag 3, 10, 17 en 24 februari uitgezonden om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 2.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -