- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe docu op NPO 2: ‘Rond de Noordzee’

Nieuwe docu op NPO 2: ‘Rond de Noordzee’

- Advertentie -

Delen

Vanaf dinsdag 16 april is bij de VPRO op NPO 2 een 10-delige serie te zien over de Noordzee, het grootste natuurgebied van Europa. Op welke manier bepaalt deze zee ons dagelijks leven, onze identiteit, cultuur en geschiedenis? Met deze vraag reist Arnout Hauben per kano, vissersboot of zeilschip in honderd dagen rond de Noordzee. Een avontuurlijke tocht langs 5.000 kilometer kust met onvermoede vergezichten, ontmoetingen en verhalen.

De programmamakers Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes (vlnr).

De Belgische documentairemaker Arnout Hauben trekt in gezelschap van cameraman Phlippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens langs de kusten van de Noordzee, “met 575.000 vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa: bron van vertier, inspiratie, voedsel, inkomsten, conflicten, en in al zijn onstuimigheid een bedreiging voor onze veiligheid”, zo kondigt de VPRO de documentaireserie aan.

Met de klok mee

Ze reizen met kano’s, vissersboten en zeilschepen. Ze gaan met de klok mee; de zee ligt altijd aan hun rechterzijde. Onderweg vertellen kustbewoners verhalen van de Noordzee, over de ijstijd, Vikingen en noodlottige superstormen. Over oorlogen, de teloorgang van de visserij, windmolens, plastic en klimaatverandering.

De Holderness-kust in het Verenigd-Koninkrijk.

Het drietal start in de historische havenstad Brugge aan de tocht van 5.000 kilometer. In de tien afleveringen reizen zij over het Kanaal langs de Engelse oostkust tot de afgelegen Shetland-eilanden. Daar steken ze over naar Noorwegen en dan zakken ze via de fjorden af tot in Denemarken. Via de Deense en Duitse kust komen zij terecht in Nederland, waar zij via de Waddeneilanden, Urk, Amsterdam en Scheveningen naar Zeeland trekken. Hiervandaan zetten ze koers naar Antwerpen, waar hun avontuur na honderd dagen eindigt.

Rond de Noordzee is wekelijks te zien vanaf dinsdag 16 april, om 20.25 uur op NPO 2.
De route.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -