- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDirecteur Leussink vertrekt bij KBN

Directeur Leussink vertrekt bij KBN

- Advertentie -

Delen

Directeur Rob Leussink verlaat per 31 december 2023 Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Leussink was de eerste directeur sinds de fusie van BLN-Schuttevaer en CBRB tot KBN. Maira van Helvoirt is benoemd tot waarnemend directeur.

Leussink gelooft dat de aanstaande benoeming van een nieuwe voorzitter, waar KBN naar op zoek is omdat Paul Goris eind dit jaar stopt als voorzitter, samen met een nieuwe directeur, een vernieuwde energie aan de vereniging kan geven. Het bestuur betreurt het vertrek, maar respecteert zijn beslissing, meldt KBN maandag 20 november in een nieuwsbrief en persbericht.

Fusie

Vóór de fusie met het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart was Leussink al actief als interim-directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Leussink heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van KBN. Na de formele fusie op 7 april 2022 werd hij directeur van de nieuwe vereniging. In anderhalf jaar na de fusie heeft hij zich sterk gemaakt voor de verdere integratie van de twee teams tot één organisatie.

Leussink bedankt alle betrokkenen voor de intensieve samenwerking en het in hem gestelde vertrouwen. “Wat ik persoonlijk zeer gewaardeerd heb, is de hechte samenwerking met bevlogen mensen in de sector en met name in onze achterbannen en kantoororganisatie. We hebben ambitieuze stappen en een mooie organisatie neergezet, daar ben ik trots op.”

Waarnemend directeur

“We zijn enorm dankbaar voor wat Leussink heeft betekend bij en na de totstandkoming van KBN”, stelt voorzitter Paul Goris. “Ook zijn wij blij dat we per direct Maira van Helvoirt kunnen benoemen als waarnemend directeur, wat erg belangrijk is voor de continuïteit van alle belangrijke thema’s die momenteel spelen bij onze leden en de binnenvaart. Door haar jarenlange werkervaring voor een binnenvaartbrancheorganisatie is Maira is voor velen in de binnenvaartbranche een bekend persoon.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -