- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInterimbestuur wil verder met SVS-afdeling Utrecht

Interimbestuur wil verder met SVS-afdeling Utrecht

- Advertentie -

Delen

Afdeling Utrecht van SchippersVereniging Schuttevaer kan mogelijk toch door. Leendert Schuller vormt samen met twee medestanders een interimbestuur en bereidt de jaarvergadering van 29 december voor.

In april maakte het afdelingsbestuur van SVS Utrecht bekend af te treden uit onvrede met de gevolgen van en de gang van zaken bij de fusie tussen BLN-Schuttevaer en CBRB. Op 13 november was de overdracht van het oude bestuur aan Leendert Schuller. Daarbij waren namens de landelijke SVS ook voorzitter Erik Schultz en Leny van Toorenburg aanwezig. De ruim 54.000 euro die de vereniging nog in kas heeft, wordt eveneens overgedragen.

Binnenboord gebleven

“Alles is binnenboord gebleven bij de afdeling Utrecht”, stelt het oude bestuur in een brief aan de leden die vlak na de overdracht werd verstuurd. De afgetreden bestuurders verwachten dat het hoofdbestuur het nieuwe bestuur zal ondersteunen bij het opstarten. Schultz bevestigt dat ook. Hij ziet de toekomst positief: “Het interim­bestuur kan nu functioneren en de zaak weer goed oppakken. Er wordt nog gezocht naar andere bestuursl­eden. Het is aan de afdeling hoe nu verder.”

Dat zal aan de orde komen op de jaarvergadering van 29 december. Stopt de vereniging alsnog, dan brengt het hoofdbestuur de mensen die lid willen blijven van SVS onder bij andere afdelingen. Elke schipper die een officieel bedrijf heeft of als invalschipper werkt vanuit zijn onderneming – dus met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel – kan zich ook direct aansluiten bij KBN. KBN is een ondernemers­vereniging geworden. Voor B-leden blijft SVS de enige oplossing. Daar waren en zijn ze nog steeds welkom. Door de fiscale wetgeving kan KBN hen niet opnemen, zo bleek vorig jaar na de fusie van BLN-Schuttevaer en CBRB.

B-leden

“B-leden zijn niet zoals beweerd wordt, gepensioneerden en oud-schippers”, vindt het voormalige bestuur. “Het zijn vaak schippers in loondienst en zzp’ers die zichzelf verhuren als zetschipper. Stuk voor stuk mensen met veel kennis en ervaring, waar geen plaats meer voor is in de KBN. De vereniging SVS is verkwanseld en gaat doodbloeden omdat ze geen deel uitmaken van het KBN. Wij kregen de indruk dat het niet om samenwerking ging maar dat het een ordinaire overname was, vooral voor de pareltjes in de vereniging. Te weten de A-leden en het predicaat ‘koninklijk’.”

“De SVS-leden worden nog steeds zeer gewaardeerd in de vereniging”, zegt Schultz echter. “Niet doormalen, er is met meerderheid van stemmen besloten tot deze fusie. Het is zoals het is, we moeten niet blijven hangen in het verleden.”

“We hebben altijd het nautisch technisch werk gedaan voor onze actieve leden en dat blijven we doen. We zijn immers de oren en ogen voor de branche en hebben die contacten tot in de haarvaten van onze vaarwegen. Laten we dat vooral koesteren”, vindt de landelijk voorzitter.

Waardering

Leendert Schuller, al sinds zijn 18e lid bij wat toen de vereniging nog Koninklijke Schuttevaer heette en net bestuurslid toen het bestuur aftrad, zoekt samen met twee mede­standers versterking. Zijn motto is: “Om SVS te laten voortbestaan moeten we elkaar meer gaan waarderen. Ook vanuit KBN, dat meer waardering voor de leden van SVS zou moet hebben. Het moet samen gedaan worden.”

Door Evert Bruinekool

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -