Digitaal in beeld

0

Foto’s, wie maakt ze niet? Vroeger moesten we nog met een ‘groot gevaarte’ op pad om een foto te maken van een goede kwaliteit. Tegenwoordig voldoen de meeste smartphones al aan de eisen van de gemiddelde gebruiker. Ook de hoeveelheid foto’s die genomen wordt, is flink toegenomen sinds de doorbraak van het digitale tijdperk. De gemaakte kiekjes kom je overal tegen; op social media, WhatsApp, tijdschriften, abonnementskaarten, enzovoort. Tegenwoordig worden veel producten c.q. diensten geperso­naliseerd waardoor je gezicht op van alles en nog wat prijkt.

Via de digitale weg wordt ook veel gemakkelijker benodigde persoonlijke informatie uitgewisseld bij bestellingen en aanvragen. Het is daarom ook niet gek dat de wet AVG in werking is getreden om er in ieder geval voor te zorgen dat jouw gegevens niet onnodig worden opgeslagen bij deze en gene. Ook de SAB voldoet uiteraard aan de eisen van de AVG.

Het gebruik van je smartphone voor het maken van foto’s biedt als ‘mobiele vervanger’ van het kopieerapparaat veel voordelen. Als je bij het inkopen doen even overleg wilt plegen met het thuisfront, dan app je even een foto.

Waar je vroeger ook per se een kopieerapparaat voor nodig had is het overleggen van bewijs van je gemaakte vaardagen. Je maakte kopieën van het vaartijdenboek om zo de vaartijd in je dienstboekje geldig te kunnen laten stempelen. Dit mag natuurlijk nog steeds, maar steeds meer schippers maken gebruik van de digitale mogelijk­heden en maken met de smartphone foto’s van de pagina’s uit het vaartijdenboek en zetten die op een USB-stick om mee te sturen met het dienstboekje voor de afstempeling.

Mocht je dit willen doen, let er dan wel op dat de hele pagina goed zichtbaar is, inclusief het pagina­nummer, en dat alle pagina’s netjes rechtop staan. Dit klinkt heel logisch, maar sommige inzendingen zijn heel creatief. Let op: de SAB leest geen informatie rechtstreeks van de mobiele telefoon.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.