Binnenvaart bij nu.nl

0

Het BVB werd vorige week benaderd door een journalist van nu.nl, die een item over het lage water wilde maken en graag een keertje mee wilde varen. Het BVB heeft via de NPRC het ms Milan bereid gevonden hieraan mee te werken. Woensdag 8 augustus stond de journalist al vroeg in Nijmegen om daar op te stappen en mee te varen naar Rotterdam. Zo kon hij op de Waal goed de huidige situatie zien met de droogte en al zijn vragen stellen voor een artikel. Hartelijk dank aan het ms Milan en de NPRC voor hun medewerking. Via www.binnenvaartkrant.com kunt u het item terugvinden bij nu.nl.
Sluisbezoek Volkerak

Sluisbezoek. (foto BVB)

Dinsdag 7 augustus bracht het BVB samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer een bezoek aan de Volkeraksluizen om tasjes met informatie uit te delen en in gesprek te gaan met ondernemers. Iedere zomer probeert het BVB deze momenten te benutten om contact met huidige sponsors te hebben en wellicht nieuwe sponsors te maken. Ondanks de warmte en rustige scheepvaartverkeer, hebben we toch wat goede gesprekken kunnen voeren. Wellicht zien we u nog op een van de sluizen deze zomer.

Zomerperiode
Naast alle lopende werkzaamheden benut het BVB de veelal toch wat rustigere zomerperiode dit jaar om twee grotere projecten verder te ontwikkelen:

Binnenvaartcijfers.nl
Het BVB heeft in samenwerking met De Binnenvaartkrant begin vorig jaar de website www.binnenvaartcijfers.nl ontwikkeld en gelanceerd. Op deze website zijn eenvoudig de belangrijkste en meest actuele cijfers te vinden over goederentransport in Europa en meer specifiek in Nederland. De cijfers worden via een platform met CBS gekoppeld om zo altijd actuele cijfers te kunnen tonen. Helaas blijkt dat dit niet optimaal werkt en ook niet zo gebruiksvriendelijk is. Het BVB is nu op zoek gegaan naar een beter en makkelijker werkbaar alternatief en heeft dit gevonden. Dat betekent wel dat alle grafieken omgezet moesten worden naar het nieuwe platform, wat toch enig werk met zich meebrengt. Daarbij hebben we weer nieuwe cijfers toegevoegd en alle grafieken geüpdatet. Het is nu veel makkelijker zelf grafieken te maken, dus we kunnen middels een groeimodel gaandeweg meer cijfers toevoegen. Al met al dus weer een verbeterslag. Bent u op zoek naar cijfers over vervoer en specifiek de binnenvaart, kijk eens op www.binnenvaartcijfers.nl Mist u iets of heeft u vragen? We horen het graag.

Blue Road map
Daarnaast heeft het BVB al enige tijd op de planning staan om de erg veel geraadpleegde the Blue Road Map (www.blueroadmap.nl) uit te breiden met containerlijndiensten. Vorig jaar heeft het BVB bij alle operators de lijndiensten opgevraagd. De zomer wordt benut om alle data aan de achterkant in te voeren en te controleren. Tevens zullen we waar nodig updates doorvoeren, want de data moet wel kloppen. Daarna zal de softwareontwikkelaar hier verder mee aan de slag gaan en deze functionaliteit inbouwen.
The Blue Road Map wordt veel geraadpleegd door verladers die zich oriënteren in de mogelijkheden van vervoer per binnenvaart. Na het invoeren van een herkomst en bestemming, type lading en hoeveelheid krijgen ze een reisadvies. Met het toevoegen van de lijndiensten wordt dit advies nog concreter. Vrijwel wekelijks wordt het BVB aan de hand van the Blue Road Map door verladers benaderd voor nader advies. Met deze uitbreiding krijgt de verlader die vervoer met binnenvaart overweegt een nog duidelijker beeld van de mogelijkheden en maken de overstap wellicht wat kleiner.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.