- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCU en GL willen noodverordening na overboord slaan containers

CU en GL willen noodverordening na overboord slaan containers

- Advertentie -

Delen

Nadat deze week op de Noordzee weer containers overboord ging op de zuidelijke vaarroute boven de Waddeneilanden, willen de ChristenUnie en GroenLinks dat de Duitse kustwacht grote containerschepen voortaan waarschuwt om te voorkomen dat ze bij hoge golfslag en stormachtig die route nemen.

Beiden partijen hebben in de Tweede Kamer gevraagd aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om zo snel mogelijk te overleggen met de Duitse overheid. Nederland en Duitsland moeten samen werken aan een noodverordening die de vaarroute afsluit, vinden ChristenUnie en GroenLinks.

De Nederlandse Kustwacht waarschuwt schepen die onderweg zijn naar Duitsland zodat ze de zuidelijke vaarroute, die het dichtst langs de Waddeneilanden gaat, niet gebruiken. “Het is onduidelijk of de Duitse kustwacht ook dergelijke waarschuwingen uitdoet naar schepen die vanuit Duitse havens naar Nederlandse wateren varen. We moeten maatregelen nemen die nodig zijn voor de veiligheid van onze kust, de bescherming van de Wadden en het voorkomen van een nieuwe milieuramp”, aldus Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie.

Suzanne Kröger van GroenLinks voegt er aan toe dat Nederland moet voorkomen dat de kwetsbare natuur in de Wadden wordt aangetast door overboord geslagen containers. “Als je weet dat er storm komt, dan moet je daar naar handelen.”

GroenLinks wil naar eigen zeggen dat de minister vandaag (13 februari) nog met Duitsland overlegt hoe de Wadden beschermd kunnen worden tijdens de storm van komend weekend. Dan teistert Dennis de Noordzee.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -